V aristokratski Villi Erba ob mondenem Lago di Como je Ferrari slovesno predstavil novi GTC4Lusso. Najnovejši kupe 2+2 sedeža, naslednik modela FF se je predstavil z vrhunsko dognanim štirikolesnim pogonom, ki napoveduje vrhunske cestne karakteristike. Odkrila sta ga voznika”Scuderie Ferrari” v Formuli1, Kimmi Raikkonen in Sebastian Vettel.

 

Ferrari GTC4Lusso 02

 

Prestižni kupe odkriva tudi številne tehnološke novosti. Številka 4 med GTC in oznako Lusso pomeni štiri sedeže v prestižni notranjosti opremljeni z armatruno ploščo, ki ponuja Dual Cockpit, z dvojnim zaslonom za voznika in sopotnika, ki je deležen drugačnih informacij kot voznik. Vsebuje multimedijski sistem, infotainment, najnovejše generacije, ki ga upravlja 10,2-palčni zaslom na dotik visoke resolucije.

 

Ferrari GTC4Lusso

 

Mehanski del je obogaten s štirikolesnim pogonom 4RM Evo povezan z zadnjim parom krmiljenih koles. Pogonsko enoto predstavlja zmogljivi V12 s 690 KM pri 8.000 vrtljajih. Najvišji navor 697 Nm pri 5.750 vrtljajih je osemdeset odstotno na voljo že pri 1.750 vrtljajih. Ferrari GTC4Lusso se z mesta do 100 km/h odzove v 3,4 s in doseže 335 km/h.