Mercedes-Benz se letos predstavlja z veliko mero optimizma, ki ga spodbuja najboljši vstop v novo leto v celotni zgodovini družbe. V januarju so zabeležili rekordno prodajo z 19% več kot v enakem obdobju lani. Na salonu v Ženevi predstavljajo tri privlačne in tržno zanimive novosti.

 

Mercedes-Benz auf dem Internationalen Automobil-Salon Genf 2016: Dr. Dieter Zetsche, Vorstandsvorsitzender der Daimler AG und Leiter Mercedes-Benz Cars, stellt das neue C-Klasse Cabriolet vor. Mercedes-Benz at the 2016 Geneva International Motor Show: Dr. Dieter Zetsche, Chairman of the Board of Management of Daimler AG and Head of Mercedes-Benz Cars, presents the new C-Class Cabriolet.

Svetovno premiero so doživeli Mercedes-Benz razred C Cabriolet ter kupe in kabriolet Mercedes-AMG C 43 4MATIC. Mercedes-Benz razred C Cabriolet se prvič predstavlja s platneno streho v zgodovini tega modela, obogaten s prestižno tradicijo sanjskih kabrio izvedb modelov »trikrake« zvezde.

 

 

Mercedes-Benz auf dem Internationalen Automobil-Salon Genf 2016Mercedes-Benz at the Geneva International Auto Show 2016

 

Vidno osveženi so tudi roadsterji SL in SLC in prvič v Evropi je na ogled tudi najbolj prestižni AMG S 63 4MATIC Cabriolet “Edition 130”. Evropski javnosti se prvič predstavlja tudi nova, srednja limuzina razreda E, zdaj že deseta generacija globalno najuspešnejše poslovne limuzine, ki želi postvaiti nova merila na področju dizajna, učinkovitosti in inteligentnih tehnologij.