Jaguar je slovenski javnosti predstavil povsem novi električni I-PACE, ki naj bi to britansko avtomobilsko znamko postavil v ospredje revolucije električnih vozil  Jaguar I-Pace je doslej prejel številna priznanja svetovne strokovne javnosti. Med najbolj prestižnimi sta naslova Evropski avto leta 2019 v Ženevi in Svetovni avto 2019 v New Yorku.

I-Pace je v celoti zasnovan kot električni avtomobil (EV), s specifično aerodinamično obliko med SUV-jem in kupejem ter notranjostjo po meri petih potnikov in njihove prtljage. Namenjen mu je električni pogonski sklop dveh motorjev in pogonom na vsa kolesa s skupno močjo 400 KM in 696 Nm navora, zagotavlja pospešek 0-100 km v 4,8 sekunde.Litij-ionska baterija z 90 kWh omogoča 470 km dosega ter EV navigacijo z optimizacijo vodenja za daljši doseg.

Prilagojena EV aluminjasta arhitektura za torzijsko najodpornejšo karoserijo med modeli Jaguar zagotavlja enakomerno porazdelitev teže v razmerju 50:50. Hitro polnjenje na javnih polnilnicah omogoča od 0-80 % napolnjenosti v samo 40 minutah, s čimer se lahko s 15-minutnim polnjenjem prevozi 100 kilometrov.

Sistem Smart Settings s pomočjo algoritmov umetne inteligence določa nastavitve I-PACE, prilagojene posameznemu vozniku in brezžične nadgradnje za vedno osveženo programsko opremo. Z ničelnimi emisijami na izpušni cevi so lastniki I-PACE lahko deležni ugodnosti, na primer nižjih dajatev, cestnin ali pristojbin za vožnjo v mestu.

Kupci so z 8-letno garancijo na baterijo3 in servisnim intervalom na 21.000-milj, lahko brez skrbi prevozi skoraj 34.000 kilometrov oziroma dve leti. I-PACE v znamki Jaguar predstavlja infozabavni sistem Touch Pro Duo. Z inovativno uporabo zaslonov na dotik, kapacitivnih senzorjev in fizičnih krmilnikov postane inovativen za uporabo tudi Touch Pro Duo. Začetna cena brez subvencij je 79.962 €.