Peugeot odkriva novi 2008, ki se želi ponovno potrditi v segmentu kompaktnih SUV-jev s samozavestnim dizajnom v kombinaciji s prepoznavnimi inovacijami in tehnologijo. Med novostmi je Peugeotov i-Cockpit 3D nove generacije ter prav tako osvežene oprema in sistemi za pomoč pri vožnji. Novi Peugeot 2008 ponuja poleg bencinskih in dizelskih motorjev tudi električni. Novost predstavljajo dvobarvna streha v kombinaciji črne Black Diamond in zadnji stebriček z vgraviranimi oznakami pri izvedenkah GT Line in GT, 18-palčna platišča z občutnim prihrankom na teži: 4 kg za vsa kolesa in svetlobno prepoznavne diode LED v obliki treh levjih krempljev.

Z dolžino 4,30 m in medosno razdaljo 2,60 m jamči prtljažnik s 434 litri prostornine, ne glede na tip motorja, tudi pri izvedenki na 100 % električni pogon! Prestavna ročica menjalnika EAT8 s 100 % električnim upravljanjem (“shift and park by wire”) omogoča enostavno in intuitivno uporabo. Armaturna plošča je iz mehkih penastih materialov, notranjost dodatno iz alkantare in usnja nappa.

Voznik bo lahko računal na pomožne sisteme: Drive Assist, ki odpira pot pol avtonomni vožnji in združuj aktivno pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu v kombinaciji s sistemom Lane Positionning, prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go pri samodejnem menjalniku EAT8, Park Assist, ki samodejno upravlja smer vožnje pri uvozu in izvozu iz parkirnega mesta, samodejno zaviranje v sili zadnje generacije, ki zazna tudi pešce in kolesarje tako podnevi kot ponoči od hitrosti 5 km/h do 140 km/h, opozorilo nenamerne menjave voznega pasu, voznikovo nepozornost, samodejni preklop dolgih luči, prepoznavanje prometnih znakov, nadzor mrtvega kota in električno parkirno zavoro.

Informacije prikazane na sredinskem zaslonu MirrorScreen uporabljajo protokole za vzpostavitev povezave MirrorLink™, Apple CarPlay™ in Android Auto™. Na voljo bo indukcijsko polnjenje telefona v vozilu, za izbiro optimalnih poti bo poskrbela povezljiva navigacija 3D TomTom® Traffic, ki bo voznika obveščala tudi o nevarnih odsekih in interesnih točkah v neposredni bližini, ponuja pa mu tudi možnost glasovnega upravljanja. Hi-Fi sistem novega Peugeota 2008 je bil razvit v partnerskem sodelovanju s priznanim francoskim podjetjem FOCAL, s štirimi visokotonskimi zvočniki in štirimi nizkotonskimi zvočniki s tehnologijo Polyglass. Vgrajeni so skupaj z 12-kanalnim ojačevalnikom z močjo 515 W, ki zagotavlja natančen zvok in dinamično glasbeno sceno.