Ekipa M-Sport Ford World Rally Team (WRT) predstavlja prototip novega dirkalnika za reli Puma Rally 1 od leta 2022 nove dobe elektrificiranega tekmovanja v svetovnem prvenstvu v reliju FIA (WRC).

Za prvi globalni nastop pred globalno javnostjo je Ford izbral Festival hitrosti v Goodwoodu v Zahodnem Sussexu v Veliki Britaniji. M Sport Ford Puma Rally1 s hibridnim pogonom združuje zmogljivost 1,6‑litrskega turbo bencinskega motorja EcoBoost, zmagovalca prvenstva z dovršenim 100-kW elektromotorjem in baterijo s kapaciteto 3,9 kWh. Kot navajajo uradni viri, novi dirkalnik odraža tudi Fordovo zavezo, da se bo v celoti posvetil elektrifikaciji. Ford v prvi polovici leta napoveduje, da bo 100 odstotkov ponudbe osebnih vozil v Evropi do sredine leta 2026 na voljo s povsem električnim ali priključnim hibridnim pogonom, do leta 2030 pa načrtujejo prehod na povsem električne pogone.

Od 8. do 10. julija bo prototip Puma Rally1, ki ga bosta vozila voznik M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux in testni voznik M-Sport Ford Matthew Wilson, pokazal svojo elektrificirano moč na znamenitem vzponu na hrib v Goodwoodu, nato pa ga bodo uporabili za razvoj dirkalnika pred tekmovalno sezono leta 2022.