Italijanska inženirska ekipa Alfa Romeo razkriva vozne lastnosti novega Junior VELOCE 280 na legendarni progi Balocco Proving Ground. Ta dinamični preizkus, ki poteka pred homologacijo, predstavlja model Junior v njegovi najbolj športni različici 280 CV VELOCE. Avto je 100% električen in vsebuje posebne rešitve, ki so zasnovane in izdelane posebej za ta model.

Alfa Romeo Junior VELOCE 280 združuje DNK znamke in športno naravo v kompaktni obliki, s čimer znamko vrača na enega največjih evropskih trgih ter pozdravlja novo generacijo oboževalcev Alfisti.

Model Junior 280 VELOCE je plod dela iste ekipe inženirjev, ki so ustvarili projekte, kot so 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio ter Giulia GTA. Rezultat je popolno ravnovesje med vrhunskim upravljanjem in udobjem za vsakodnevno vožnjo.

Novi električni pogonski sklop zagotavlja 207 kW (280 KM) in 345 Nm navora ter se premierno predstavlja z diferencialom TorSen 4. generacije (Tip D). Ta mehanski diferencial z omejenim zdrsom je prvi v celoti električni pogon na sprednja kolesa, ki zagotavlja najboljši oprijem v vseh razmerah.

Junior 280 VELOCE, ki tehta 1.590 kg, je najlažji v svojem razredu. Poleg tega se ponaša z največjim prtljažnikom med vrhunskimi konkurenti (400 L) in posebno organizacijo za shranjevanje polnilnega kabla.

Zahvaljujoč virtualnemu pomočniku »Hey Alfa« z generativno umetno inteligenco in navigacijskim sistemom za načrtovanje poti EV je Junior tehnološko najbolj napreden model Alfa Romeo do zdaj.

Dinamični preizkus modela Junior 280 VELOCE poteka na istih stezah, kjer je ekipa Alfa Romeo že več kot 60 let potrjevala dinamične cilje dizajna. Proga “Alfa Romeo” in dirkališče “Langhe”, dolgo več kot 20 km, sta zdaj prvič odprta tudi za voznike zunaj inženirske ekipe Alfa Romeo.

»Pripravljen na vožnjo kjerkoli in kadarkoli«, električni avtomobil Alfa Romeo: Junior 280 VELOCE je opremljen z ekskluzivnim povezanim navigacijskim sistemom (EV Routing), ki omogoča dostop do več kot 600.000 polnilnih postaj, največjega polnilnega omrežja v Evropi, ter vključuje ekskluzivno polnilno e-kartico Free2move in standardno polnilno postajo Wallbox.