Kot poseben poklon bogati karijeri legendarnega modela se je Aston Martin odločil za posebno, omejeno serijo tristo kupejev in 199 kabrioletov z mogočnim motorjem, doslej še nikoli tako zmogljivim v serijskem modelu, ki naj bi  po napovedih proizvajalca dosegel 340 km/h. Z novim Aston Martinom DBS 770 Ultimate, ki gre v proizvodnjo konec marca, ko naj bi bila knjiga naročil popolna, se v matičnem Gaydonu poklanjajo svojemu sanjskemu super športniku, ki po letu 2014 odhaja v pokoj.

Elegantno, športno naguban, z vrsto aerodinamičnih dodatkov iz ogljikovih vlaken in povsem novimi 21-palčnimi aluminijastimi platišči, z dizajnom v slogu hiper modela Valkyire se Aston Martin DBS 770 Ultimate predstavlja kot prava »zver« s 770 KM. Temeljijo na zmogljivem 5,2 V12 bi-turbo motorju, ki moč preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnikom ZF in s pomočjo diferenciala z omejenim zdrsom prenaša na zadnji par koles.

Pri dvanajstvaljniku “običajnega” DBS so oblikovalci britanskega podjetja spremenili sesalni in vžigalni sistem, s čimer so povečali polnilni tlak motorja za 7%. Druga pomembna sprememba zadeva podvozje, še posebej sprednji del, ki je zaradi novega prečnega stabilizatorja zdaj 25 % trši, kar zagotavlja še večjo natančnost v ovinkih.

Po elegantnem zunanjem videzu super športnega kupeja se zgleduje tudi notranjost v obliki prestižnega salona v konfiguraciji 2+2 sedeža z usnjenim oblazinjenjem vrhunske kakovosti, tako kot ostali materiali v modernem slogu okrašenimi s karbonskimi vložki.

Športno oprijemljivi, školjkasti sedeži “Sport Plus” pa so rezervirani za tiste kupce, ki nameravajo tega sanjskega Astona voziti “z nožem med zobmi”, če uporabimo to prispodobo. Na izbiro so tudi udobnejši in prav tako elegantno oblazinjeni sedeži “Performance”. Za novi model omejene serije, ki bo vrhunski DBS pospremil v pokoj, Aston Martin še ni sporočil cene. Prvi kupci ga bodo lahko ponosno v tretjem četrtletju letošnjega leta.