Opel Astra se konec leta pripravlja premierni nastop v Avstraliji in Novi Zelandiji, kjer naj bi tamkajšnje kupce prepričala kot Holden Astra. Mednarodni razvojni center družbe General Motors v Rüsselsheimu pripravlja za avstralsko znamko Holden tudi novo Astro, ki bo sledila dosedanjim, na tamkajšnjem trgu uspešnim modelom Insignia VXR, Cascada in Astra VXR.

 

holden-astra-01

 

Pri Oplu radi izkoristijo vsako priložnost, da poudarijo zelo dober odziv kupcev vse od prihoda nove Astre na trg v lanskem letu. Doslej so za prodajno uspešnico kompaktnega razreda v Evropi prejeli že več kot 275.000 naročil, na predvečer ‘Ženevskega avtomobilskega salona 2016’ pa je bila izbrana za ‘Evropski avto leta 2016’.

holden-astra

 

Holden Astra bo decembra, ko se bo začela uradna prodaja, na voljo z dvema lahkima bencinskima turbomotorjema. Prva Holden Astra, ki bo pripeljala s proizvodnega traku obrata v Gliwicah na Poljskem bo poganjal sodoben in varčen 1,4-litrski bencinski turbomotor s 110 kW/150 KM, na izbiro bo tudi zmogljivejši 1,6-litrski turbomotor z neposrednim vbrizgom 147 kW/200 KM in navorom 300 Nm. Oba motorja bosta na voljo s 6-stopenjskim samodejnim ali ročnim menjalnikom.

 

holden-astra-02

 

Tako kot Oplova se bo tudi Holden Astra predstavila z obsežnim seznamom tehnološko naprednih funkcij, med ostalim s prilagodljivimi IntelliLux LED® matričnimi žarometi , najsodobnejšim sistemom za informacije in razvedrilo, opozarjanjem na nevarnost naleta, pomočjo pri ohranjanju voznega pasu in samodejnim zaviranjem v sili.