Audi je pri nas prav danes dopoldne uradno predstavil prenovljeni A4, najpomembnejši model v znamenju štirih krogov in sicer v izvedbah statusne limuzine, karavanskega Avanta in terenskega Allroad. Prenovljen je skoraj v celoti, razen pokrova motorja, strehe in zadnjih vrat. Z novo neprekinjeno kromirano letvijo na zadnjem delu povezuje LED-luči in z oblikovnega vidika poudarja vodoravno, dinamično zasnovo vozila. Difuzor z integriranima zaključkoma izpušne cevi trapezne oblike in stranska linija s širokimi blatniki, opaznimi letvicami na pragovih in ponudba platišč do velikosti 19-palcev v dodatni ponudbi lahko še dodatno stopnjujejo športni videz nove limuzine in Avanta.

Prenovljen je tudi sprednji del z nizkim in širokim enodelnim okvirjem mreže hladilnika in odbijača s širšima odprtinama za dovod zraka. Svež videz notranjosti s poudarkom na prostoru zaznamuje neprekinjen pas prezračevalnih šob, kromirani elementi, serijska osvetlitev notranjosti z bralnimi lučkami in velik predal v sredinski konzoli. Izbirati je moč kombinacije različnih dizajn paketov notranje in zunanje opreme. Sistem Infotainment ponuja npr. virtualni prikazovalnik Audi plus in na 12,3-palčnem zaslonu neposredno pred voznikom pregledno in s polno visoko ločljivostjo (full HD) pomembne funkcije, med drugim hitrost in število vrtljajev. Audi A4 limuzina ima na voljo različne izvedbe pogonov in zmogljive motorje.

Skupno je 9 turbomotorjev: bencinskih od 110 kW (150 KM) do 180 kW (245 KM) in dizelskih od 140 kW (190 KM) do 170 kW (231 KM). Skoraj vse različice, razen najosnovnejše 35 TFSI , so opremljene s samodejnim menjalnikom S tronic, najmočnejša 45 TDI quattro pa s tiptronicom. Pet izvedb motorjev je opremljenih z 12-voltnim blagim hibridnim sistemom, ki omogoča izklop motorja med vožnjo, t. i. inercijsko vožnjo, s pomočjo katere se zmanjša poraba goriva. Med asistenčnimi sistemi v dodatni ponudbi omenimo predvsem paket City s sistemi za vožnjo v mestu, med drugim parkirnim sistemom plus in kamero za vzvratno vožnjo, v serijski opremi pa sistem Audi pre sense city, ki lahko do hitrosti 85 km/h na nevarnost trčenja opozori z optičnim in zvočnim opozorilom ter po potrebi tudi z zavornim sunkom. Cene se začenjajo na ravni statusne limuzine, kar pomeni nad 34 tisoč evrov: A4 limuzina 34.200 EUR, A4 Avant 36.310 EUR, Audi A4 allroad quattro 55.360 EUR.