Audi A8 je najbolj inovativni model leta 2018Audi A8 je najbolj inovativni model leta 2018. Audi je tudi najbolj inovativna premium znamka v kategoriji avtonomne vožnje in varnosti (Autonomous driving and safety). “Center of Automotive Management” in svetovalna družba ”PricewaterhouseCoopers AG”, ki skupno predstavljata nagrade za inovacije v avtomobilski branži ”Automotive Innovation Awards” sta tokrat namenila nagrado limuzini A8.

Gre za priznanje številnim inovacijam, predvsem aktivnemu zračnemu vzmetenju. V primeru naleta z bočne strani zmanjša tveganje hujših poškodb s takojšnjim dvigom telesa za nekaj centimetrov. Največ točk so limuzini namenili še opozorilo za izhod, laserski optični čitalnik in HD matrični LED-žarometi z avdio-lasersko lučjo.Za nagrado kot najbolj inovativno blagovno znamko premium v ​​kategoriji “Avtonomna vožnja in varnost” se je poleg sistemov pomoči v Audi A8 izkazala za prepričljivo tudi štirikolesna zasnova Audi Aicon. Študija futuristične zasnove je v celoti usmerjena v samostojno vožnjo in povezana z volanom in pedali.

Automotive Innovation Award ceremony 2018: Peter Mertens, Board Member for Technical Development at AUDI AG (center) with Felix Kuhnert, Global Automotive Leader (left) and Prof. Dr. Stefan Bratzel, Director Center of Automotive Management (right)