Na letošnji podelitvi ’zlatih volanov’ za leto 2021 je najprestižnejšega prejel tudi Audi e-tron GT. Proglašen je bil za ´Najlepši avto leta´. Zmagovalec v tej kategoriji je prevladal nad 69 drugimi modeli avtomobilov. Bralci avtomobilistične revije Auto Bild, njenih kolegov drugod po Evropi in časopisa Bild am Sonntag so že poleti oddali svoje glasove za to prestižno tekmovanje.

45-ta podelitev Zlati volan je potekala 9. novembra v novinarskem klubu v berlinskem Axel-Springer-Hausu. Na slovesnostih, ki jih je gostila Barbara Schöneberger, je Markus Duesmann, izvršni direktor AUDI AG, prejel slovesno skulpturo za »Najlepši avto leta«.

Zlati volan ni le eno najprestižnejših, ampak je tudi med najstarejšimi avtomobilskimi tekmovanji v Nemčiji. Prva podelitev je bila leta 1976. Za Zlati volan 2021 se je potegovalo približno 70 novih modelov, razporejenih v 12 kategorij. Posebnost pri tem je, da se za najlepši avto leta glasuje med različnimi tekmovalnimi kategorijami in bralci, ki lahko zanj glasujejo neposredno. To pomeni, da gre za pravo nagrado občinstva, ki predstavlja tudi najbolj iskreno izbiro za najlepši avto leta. Tokrat je izboru težko karkoli oporekati.