Na letošnjem sejmu zabavne elektrotnike CES v Las Vegasu predstavlja Audi novo možnost razvedrila med vožnjo v avtomobilu. Potniki bodo lahko med vožnjo v prihodnje s pomočjo očal za navidezno resničnost spremljali filme, videoigre in interaktivne vsebine še bolj realistično. Audi odkriva tehnologijo, ki virtualne vsebine v realnem času prilagodi voznim manevrom: če na primer avto pelje skozi desni ovinek, tudi vesoljska ladja v navideznem svetu poleti v desno. Audi je prek hčerinske družbe Audi Electronics Venture GmbH soustanovil zagonsko podjetje holoride GmbH, ki bo to novo obliko razvedrila uveljavilo s pomočjo odprte platforme. Slednja bo v prihodnje na voljo vsem avtomobilskim proizvajalcem in razvijalcem vsebin.

Audi e-tron pri tem postane vesoljska ladja posadke iz filma Varuhi galaksije in sopotnik si mora skupaj z Rocketom, junakom iz najnovejšega dela Avengers: Endgame (pomlad 2019, Marvel Studios), utreti pot skozi polje asteroidov. Vsak premik avtomobila se v realnem času spremeni v doživetje v navideznem svetu. Ko Audi e-tron pelje skozi oster ovinek, igralec v navidezni resničnosti obkroži nasprotnikovo vesoljsko ladjo. Med pospeševanjem avtomobila pospeši tudi vesoljska ladja v navidezni resničnosti.

Da bi novo obliko razvedrila kar najhitreje uveljavil na trgu, je Audi soustanovil zagonsko podjetje holoride, v katerem ima prek hčerinske družbe Audi Electronics Venture GmbH – ta je razvila tehnologijo – manjšinski delež. Licenco za tehnologijo bo Audi dodelil podjetju holoride. Z odprto platformo bo holoride avtomobilskim proizvajalcem in razvijalcem vsebin omogočil, da ustvarijo in ponudijo nadaljnje formate razširjene resničnosti.