Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron se tudi pri nas predstavljata kot prva kompaktna električna SUV-ja te znamke. Poudarjata novo dimenzijo notranjosti in pionirske rešitve na področju upravljanja, prikazov in asistenčnih sistemov. Kratki sprednji previsi, velika kolesa slonijo na novi arhitekturi, naprednem dizajnu in za kupe značilni strešna liniji, ki se zaključuje v izrazitem zadku s spojlerjem nizko na deljenem oknu. Funkcionalen in aerodinamičen, z dolžino 4,59 m dosega količnik zračnega upora cx 0,28, Sportback pa celo 0,26. Izbirni matrični LED-žarometi, dnevne luči s štirimi posamično izbirnimi grafikami predstavljajo svetovno novost. Dopolnjuje jih svetlobna grafika zadnjih luči z neprekinjenim svetlobnim pasom.

Progresivna in vozniku prilagojena armaturna plošča, tla brez sredinskega tunela in osrednji »upravljalni otok« z izbirnikom voznih položajev v črni panelni optiki dopolnjujejo različni dekorativni elementi in vzorčaste površine za armaturno ploščo, po želji dekorativni elementi z inovativno tkanino. Privlačnega videza je tudi nova generacija volana s površinami na dotik z osvetljenim ozadjem za drsenje in pomikanje, volanski obroč pa je po želji prvič zgoraj in spodaj sploščen. Projicirni zaslon s tehnologijo obogatene resničnosti na povsem nov način povezuje virtualni in realni svet. Svetovna novost je digitalni svetlobni podpis: v upravljalnem sistemu MMI touch, kjer lahko voznik izbira med štirimi grafikami. Izbirni matrični LED-žarometi, dnevne luči s štirimi posamično izbirnimi grafikami predstavljajo svetovno novost. Dopolnjuje jih svetlobna grafika zadnjih luči z neprekinjenim svetlobnim pasom.

Ponudbo sestavljajo štiri pogonske različice, na vrhu katerih je model quattro z maksimalno močjo 220 kW (299 KM). Vsem skupno: vožnja brez lokalnih emisij in veliki dosegi, časi polnjenja okrog deset minut za približno 130 kilometrov v idealnih pogojih (WLTP) in priročno polnjenje s storitvijo Audi e-tron Charging Service. Q4 40 e-tron s pogonom na zadnja kolesa doseže do 520 kilometrov v ciklu WLTP. Pri polnjenju z enosmernim tokom (HPC, High Power Charging) z močjo 125 kW je v idealnih pogojih dovolj le deset minut za doseg pribl. 130 kilometrov v WLTP (Q4 40 e-tron). Storitev e-tron Charging Service omogoča dostop do pribl. 210.000 polnilnih mest v Evropi z eno kartico, vključno s 4.400 mesti za hitro polnjenje HPC z enosmernim tokom.

V Sloveniji se cene začenjajo pri 46.450 EUR za Q4 35 e-tron, Sportback pa  2.000 EUR. Ob prihodu bosta na voljo posebna modela: elegantni Edition One v gejzirsko modri barvi progresivni Edition One v tajfunsko sivi barvi. Konceptna modela sta za 5.960 oz. 7.000 EUR dražja od običajnih modelov.