Audi Q4 e-tron concept je na ženevskem avtomobilskem salonu 2019 že nakazal, kakšen bo Audijev prvi kompaktni električni SUV. Z modelom Q4 Sportback e-tron concept pa znamka zdaj predstavlja drugo različico modela, ki ga bodo leta 2021 začeli serijsko proizvajati kot SUV-coupé. Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron concept sta v tehničnem pogledu »enojajčna dvojčka«. Predstavljata vsestranskost in robustnost klasičnega SUV-ja oziroma dinamično eleganco kupejevske izpeljanke. Dimenzije obeh modelov Q4 so praktično enake: z zunanjo dolžino 4,60 metra je Sportback za en centimeter daljši, z višino 1,60 m pa za en centimeter nižji od sestrskega modela. Oba imata enako širino (1,90 m) in enako medosno razdaljo (2,77 m).

Enako velja za pogonske tehnologije obeh konceptnih vozil, ki jasno razkrivata, kakšen bo najzmogljivejši motor za prihajajoči serijski model. Dva elektromotorja v Q4 in Q4 Sportback e-tron concept zagotavljata sistemsko moč 225 kW. Kot je značilno za Audi, se pogonska moč na cesto prenaša prek štirikolesnega pogona quattro. Uradni podadtki navajajo še, da zaradi odlične vlečne sile oba modela Q4 potrebujeta od 0 do 100 km/h samo 6,3 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 180 km/h. Vsestranske tehnologije za zagotavljanje večje učinkovitosti omogočajo doseg nad 500 km

Skoraj celotno dno vozila med obema premama zavzema velika baterija z zmogljivostjo 82 kWh. Doseg, ki po kriterijih voznega cikla WLTP presega 450 kilometrov je med največjimi v tem avtomobilskem razredu. Različice s pogonom zadaj bodo imele doseg nad 500 kilometri (po kriterijih WLTP). Modelska serija Q4 e-tron je nastala na modularni platformi za električni pogon (MEB), ki jo Volkswagen napoveduje v številnih električnih avtomobilih od kompaktnega pa do srednjega razreda. Audi Q4 Sportback e-tron concept odstira pogled na že sedmo serijsko električno vozilo, ki ga bo Audi predstavil do leta 2021. Serijska različica Q4 Sportback e-tronbo na trg prišla leta 2021 kot sedmi električni model znamke Audi. Serijska različica Q4 Sportback e-tron bo na trg prišla leta 2021 kot sedmi električni model znamke Audi.