Z napovedano premiero prestižne študije Audi Q8 concept na salonu NAIAS (North American International Auto Show) v Detroitu začenja Audi novo leto 2017 v velikem slogu. S predserijo študije Q8 napoveduje Audi z vidika znamke popolnoma nov koncept v višjem prestižnem razredu nad dosedanjim Q7.

 

audi-q8

 

“S študijo Audi Q8 concept na čelo naše serije Q stopa nov vrhunski model. Njegov dizajn jasno izžareva športnost in prestiž,” je pojasnil glavni Audijev oblikovalec Marc Lichte. “Pri tem se nam zdi pomembno, da ima konceptni avtomobil kljub nizki strešni liniji prostorno notranjost s štirimi enakovrednimi sedišči.”

 

 

Design Sketch

Študija Audi Q8 concept po prvih skicah odkriva impozanten sprednji del in oblikovalske elemente izvornega modela quattro. Osemkotni okvir mreže hladilnika je občutno širši kot pri aktualnih Audijevih serijskih modelih. Pomaknjen je močno naprej ima izrazito tridimenzionalno obliko. Številni oblikovalski elementi študije Q8 concept spominjajo na izvorni model quattro iz 80. let. Mednje sodijo izjemno položen in obenem zelo širok C-stebriček ter močna, široka ramena nad kolesi. Ta uravnotežena proporcionalna razmerja v enaki meri poudarjajo sprednja in zadnja kolesa – kot je to pač značilno za quattro.