Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mytheme_wp_head' not found or invalid function name in /home/automo20/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Leta 1986 si je BMW Motorsport Gmbh drznil razbiti dokaj standardizirane okvirje in naredil nekaj, kar ni nihče pred njim. Velikoserijski model serije 3 je spremenil v športni model visokih zmogljivosti, ki je bil hkrati primer za vsakdanjo uporabo. Nastal je M3, danes po petih generacijah prepoznaven samo po črki »M«, najhitrejši črki abecede.

 

HyperFocal: 0

 

Ob 30-ti obletnici te športne ikone, ki je ohranila dirkaški duh in hkrati vsakodnevno čustveno strpnost, se je BMW odločil za posebno, omejeno serijo  “30 JAHRE M3”, ki bo narejena samo v 500 primerkih. Ekskluzivni BMW “30 JAHRE M3” se predstavlja z edinstvenimi estetskimi karakteristikami in unikatni modri barvi BMW Individual Macao Blue metallic ter notranjostjo s posebnimi sedeži M v dvobarvnem usnju Merino(Black/Fiord Blue ali Black/Silverstone), ki jamčijo odličen oprijem pri visokih hitrostih in visoko udobje na daljših potovanjih. Številni logotipi “30 JAHRE M3” poudarjajo šarm enkratnega M3.

 

 

HyperFocal: 0

 

 

Jubilejna serija je bila deležna specifičnih tehničnih izboljšav. Opremljena je z menjalnikom M DKG z dvojno sklopko in 7-stopenjskim Drivelogic, ki ob novem Competition Package z 19 KM več 3,0-litrskega šestvaljnika M TwinPower Turbo zmore 450 KM in z mesta do 100 km/h v komaj 4 s. Športni paket je na voljo s prilagodljivim podvozjem, blažilniki in stabilizatorji s tremi nastavitvami(Comfort, Sport in Sport+) ter med ostalim s samodejno zaporo diferenciala in sistemom dinamičnega nadzora stabilnost DSC.

 

HyperFocal: 0

Športni paket, Competition Package, vključuje tudi izpušni sistem s posebnim zvokom in lahkimi 20-palčnimi platišči M z dizajnom M star ter pnevmatikami spredaj 265/30 R 20, zadaj 285/30 R 20. S hitrim Driver’s Package je najvišja hitrost 280 km/h. “30 JAHRE M3” je napovedan v letošnjem poletju.