BMW bo od 3. do 11. decembra 2022 sodeloval na avtomobilskem salonu v Essnu 2022, na največjem evropskem salonu predelovalcev, motošporta in privlačnih športnih programov različnih dodatkov za individualizacijo. Osrednji dogodek bo vsekakor svetovna premiera novega BMW-ja M2. Prvič bodo razstavljeni tudi deli BMW M Performance tudi za BMW M2.

Vse možnosti izostrenega videza in prilagajanja, razvitih posebej za novi BMW M2, izboljšujejo tudi vozne lastnosti visokozmogljivega športnega avtomobila. Privlačni dodatni deli za sprednji, zadnji in stranski del kompaktnega dvovratnega modela so izdelani iz plastike, ojačane z ogljikovimi vlakni (CFRP), ki je zatesnjena s prozorno prevleko in razkriva tipično strukturo vlaken materiala. Zunanje komponente, kot so M Performance Carbon sprednji priključek, M Performance Carbon dodatki za stranske pragove, M Performance Carbon zadnji difuzor ali M Performance Carbon zadnji spojler, poudarjajo čiste dirkaške gene novega BMW M2, hkrati pa naj bi pozitivno vplivale na njegove aerodinamične lastnosti.

Športni, ambiciozni vozniki bodo cenili tudi široko paleto delov BMW M Performance na področju pogona, podvozja in kokpita. Sistem dušilcev zvoka M Performance Titanium, na primer, po uradnih virih ne le prihrani osem kilogramov teže v primerjavi s standardno komponento, ampak še intenzivneje poživi zvok vrstnega šestvaljnika s 338 kW/460 KM. V notranjosti M Performance odkriva notranje obloge Carbon/Alcantara, M Performance naslone za roke Alcantara in številne druge visokokakovostne možnosti, ki ustvarjajo pristen pridih športnega avtomobila, medtem ko M Performance kolenčniki Alcantara zagotavljajo varen oprijem tudi med športno, ambiciozno vožnjo. To naj bi ljubiteljem omogočalo, da v celoti uživajo v okretnosti in dinamiki vzmetenja M Performance na zaprti stezi – ali preprosto uživajo v dirkaško navdihnjenem užitku v vsakodnevni vožnji.