Novi Cayenne Coupe’ se je danes premierno predstavil kitajski javnosti na salonu v Šanghaju, kjer bo na ogled do 25.aprila. Večja vloga mu je namenjena tudi med rastočim povpraševanjem po športnih modelih na tem največjem trgu na svetu.

Na kitajskem trgu je Porsche v lanskem letu prodal več kot 31.000 Cayennov.V letošnjem letu namerava Porsche rast prodaje dodatno spodbuditi z novim Cayennom Coupe’, ki se predstavlja z vsemi tehničnimi novostmi tretje generacije, vendar je z novim dizajnom privlačnejši, naprednejši in s športnega vidika odločnejši.

Linija strehe se pri novem kupeju bolj strmo spušča proti zadku, sprednje vetrobransko steklo in A-steber sta zaradi nižje strehe za 20 mm, krajša, kot v Cayennu, Novo oblikovana vrata in krila razširjajo ramena vozila za 18 milimetrov. Fiksni spojler na strešnem robu je kombiniran s prilagodljivim zadnjim spojlerjem, ki se s hitrostjo 90 km / h razširi za 135 milimetrov, kar povečuje pritisk na zadnji osi, za večjo stabilnost vožnje.

Cayenne Coupé prihaja na trg s šestvaljnim trilitrski motorjem s turbinskim polnilnikom, ki mu zagotavlja 250 kW (340 KM) in največji navor 450 Nm. Najzmogljivejšemu Cayenne Turbo Coupé pa jamči vrhunske zmogljivosti štiri-litrski V8 motor z dvojnim turbinskim polnilnikom, 404 kW (550 KM) in največjim navorom 770 Nm.