Citroën Berlingo prihaja z novo, tretjo generacijo tudi v izvedenki Berlingo Van, namenjeni poklicnim uporabnikom. Po zgledu potniške izvedenke razkriva Berlingo Van vidnejši generacijski preskok tako z vidika oblikovne zasnove kot serijske in dodatne opreme, večjo prilagodljivost različnim potrebam prevoza in nakladanja, kot udobja.

Na izbiro bosta dve velikosti, M in XL, po meri za različne vrste poklicev z dvema izvedenkama “Worker” in “Driver”, ki se medsebojno razlikujeta po tipu podvozja, nivoju opreme in zaščite. Zaradi nakladalnih zmogljivosti, enostavnega dostopa in raznih možnosti za razporeditev potniškega prostora s kabino Extenso® ali podaljšano kabino želi zadovoljiti širok krog uporabnikov.

Novi Citroën Berlingo Van z novo konstrukcijsko osnovo zagotavlja boljše krmiljenje, več udobja in varnosti. Opremljen je z 20 novimi pomožnimi sistemi za neposredno pomoč pri vožnji in s 4 tehnologijami za vzpostavitev povezave. Namenjeni so mu motorji najnovejše generacije, kot sta novi dizelski motor 1.5 BlueHDi in bencinski motor 1.2 PureTech, ali pa s samodejnim menjalnikom EAT8. Na trgu je napovedan konec leta 2018.