Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'mytheme_wp_head' not found or invalid function name in /home/automo20/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286

Citroen je danes, tik pred koncem leta, predstavil evropsko različico novega C5 Aircross, in tako z novim SUV-jem odgovoril na vsesplošno tržno ofenzivo športnih terencev oziroma crossoverjev. C5 Aircross se ne samo po številki temveč tudi po velikosti uvršča nad C3 Aircross in oblikovno predstavlja na pogled enako podobo v povečani skali. Pri snovanju je Citroen upošteval mnenja in nasvete kupcev ter pripravil inovativen izbor izdelkov za individualizacijo podobe v povezavi s 30 kombinacijami zunanjosti.

Odgovorni za novi C5 Aircross so prepričani, da je kot znanilec programa Citroën Advanced Comfort tudi najbolj prilagodljivo in udobno športno terensko vozilo svojega segmenta. Opremljen z vzmetenjem s progresivnim hidravličnim omejevalnikom in sedeži Advanced Comfort, obljublja nove izkušnje v vožnji in edinstvene možnosti razporeditve notranjosti, kar mu omogočajo v prvi vrsti trije posamični in drsno pomični zadnji sedeži. Ti so med ostalim posamično drsno pomični, zložljivi in nastavljivi po naklonu. Ob tem ponuja še največjo prostornino prtljažnika v svoji kategoriji, od osnovnih 580 litrov do 720 litrov.

 

Ne gre dvomiti, da je kot sodobno večnamensko vozilo opremljen z naprednimi tehnologijami. Odkriva 20 inovativnih sistemov za pomoč pri vožnji. Med ostalim tudi sistem za avtonomno vožnjo 2. stopnje Highway Driver Assist in sistem Grip Control s funkcijo Hill Assist Descent za vožnjo izven utrjenih poti. In to še ni vse. Uradni viri izpostavljajo tudi 6 povezljivih tehnologij vzpostavljanja povezave, s funkcijo za brezžično polnjenje pametnega telefona. Novi C5 Aircross prihaja iz proizvodnega obrata Rennes – La Janais, v Franciji.

Tako kot v ostalih evropskih in drugih državah, prihaja tudi na slovenski trg pred koncem letošnjega leta. C5 Aircross bo prvi Citroen, ki bo konec leta 2019 na volj tudi kot Plug-In Hybrid PHEV. Vstopna bencinska različica Live PureTech 130 S&S je na voljo že za 19.262,30 evrov, najdražja v bencinski ponudbi Shine PureTech 180 S&S z 8-stopenjskim menjalnikom EAT8 pa 26.844,26 evrov. Dizelska ponudba se začenja z različico Live BlueHDi 130 S&S pri 20.491,80 evrov in zaključuje po ceniku z različico Shine BlueHDi 180 S&S z menjalnikom EAT8 za 28.073,77 evrov.