C5 X s prepoznavnim in izvirnim oblikovanjem v novi smeri, značilni za zadnje Citroenove modele zlasti C4, poudarja velike koloteke in podolgovato linijo karoserije, kar že na prvi pogled jamči veliko prostora za potnike in prtljago. Z dolžino 4,805 metra, širino 1,865 metra in višino 1,485 metra, z dvižnimi zadnjimi vrati odkriva pod zadnjo polico relativno velik prtljažni prostor, ki lahko zadovolji ne ravno najbolj zahtevne družinske potrebe. Elegantno oblikovan, združuje značilnosti limuzine, karavana in SUV-a. Njegova silhueta z višjo oddaljenostjo od tal, izstopajočimi zadnjimi lučmi in dinamično oblikovanimi linijami prispeva zlasti ljubiteljem Citroenov z estetskega vidika privlačno dodano vrednost. LED ambientalna osvetlitev notranjosti vozila ustvarja občutek prostornosti in prijetnega vzdušja, medtem ko osebna prilagoditev digitalne instrumentne plošče omogoča vozniku prilagajanje izgleda in informacij skladno z njegovimi željami.

Notranjost Citroena C5 X je moderna in privlačna, z visokokakovostnimi materiali in dobro zasnovanimi detajli. 7-palčna TFT digitalna instrumentna plošča z možnostjo personalizacije omogoča vozniku, da prilagodi informacije, ki jih želi videti, kar izboljša ergonomijo in uporabniško izkušnjo. Multimedijski sistem vključuje 12-palčni osrednji zaslon na dotik, navigacijski sistem, digitalni avtoradio DAB+, 2x USB C spredaj, Bluetooth, 2x USB C vtičnici spredaj (hibridna izvedenka), Mirror Screen (Android Auto / Apple Carplay) in 8 zvočnikov. Nekateri konkurenti ponujajo bolj napredne multimedijske sisteme z več funkcijami, vendar C5 X ponuja dovolj zmogljivosti za večino uporabnikov.

C5 X je opremljen z 1,6-litrskim PureTech motorjem z močjo 133 kW (181 KM) in 250 Nm navora. Dokaj zmogljiv in tih motor, ki se vsaj pri nas s to prostornino poslavlja in prepušča mesto 1,2-litrskemu je vsekakor zmogljivejši, vendar pri pospeševanju na avtocesti ne tako odziven, kot bi pričakovali. Samodejni 8-stopenjski menjalnik prestavlja gladko in tekoče. Zagotavlja gladko prehajanje med prestavami. Sicer tih motor se oglasi le pri naglem pospeševanju. Vozilo se odlično obnaša na cesti in ima dober oprijem, tudi v ovinkih. Voznik in potniki imajo veliko prostora, sedeži so udobni, oblazinjenje pa je kakovostno. Nad glavami potnikov zadaj, zlasti višjih, ni ravno prostora na pretek.

Udobno vožnjo jamči napredno hidravlično vzmetenje, ki zmanjšuje tresljaje in udarce na slabih cestah, na avtocesti pa voznika ob tihi, sproščeni in skoraj plavajoči vožnji hitro zanese v višje hitrosti od dovoljene, kar ga lahko stane, tako glede denarja kot kazenskih točk, če nevede naleti na radar. (Preverjeno, žal.) Vodljivost vozila je zanesljiva in natančna, čeprav se nekaterim zahtevnejšim voznikom, ki jih zanesejo športnejši nagibi, zazdi volan mogoče premalo komunikativen. Avtomobil se dobro obnaša v ovinkih, vendar ne pričakujte športnega občutka, saj je udobje na prvem mestu. Poraba goriva kombinirane vožnje je 7,3 l/100 km, kar je skladno s konkurenco, s težjo nogo tudi  do 7,9 l/100 km. Zaradi poševnega zadka in ozkega zadnjega stekla, vozniku pri vzvratni vožnji in parkiranju pomaga zadnja kamera in tipala. Avtomobil se lahko pohvali z največjo hitrostjo 233 km/h in od 0 do 100 km/h potrebuje 7,9 sekunde, kar je vsekakor dober rezultat.

 

 

Varnostni vidik zagotavljajo številne varnostne funkcije, kot so e-Call (sistem za klic v sili), samodejno zaviranje v sili, opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu, ter med ostalim prilagodljivi tempomat in sistem za prepoznavanje prometnih znakov. Nekateri konkurenti ponujajo sicer tudi bolj napredne ADAS sisteme, kot so avtonomna vožnja na nivoju 2 ali 3, vendar so funkcije v Citroen C5 X še vedno koristne in uporabne za večino voznikov, saj gre brez najmanjšega dvoma za varno vozilo, ki je sposobno zaščititi potnike in voznika v primeru nesreče.

Povzetek: Citroen C5 X 1.6L PURETECH 180 S&S EAT8 ponuja dobro ravnovesje med estetiko, tehniko, varnostjo in uporabnostjo. Motor je zmogljiv, vendar bi lahko bil lahko pri pospeševanju bolj odziven, menjalnik z 8 prestavami je dovolj gladek. Dobro je založen s pomožnimi funkcijami. Prostornina prtljažnika je več kot zadovoljiva, vožnja je udobna in zanesljiva, vendar ne športna. Notranja oprema in multimedijski sistem so moderni in privlačni, vendar bi lahko bil zaslon na dotik mogoče še bolj intuitiven. V celoti gledano je Citroen C5 X dobra izbira za družinsko vozilo, z veliko udobja in praktičnih rešitev za v tem primeru najmanj 38.700,00 evrov. (T+F: BL)

TEHNIČNI PODATKI: Motor: Turbobencinski z neposrednim vbrizgavanjem pod visokim tlakom; Število valjev – ventili: 4 – 16; Prostornina (cm3): 1596; Največja moč v kW CEE (KM CEE) pri vrt/min: 133 (181) / 5 500; Največji navor v Nm CEE pri vrt/min: 300/1900: Emisijski standard: Euro 6.d; Menjalnik: Serijsko 8 Samodejni: Masa praznega vozila CEE: 1566; Dovoljena obremenitev: 364; ZMOGLJIVOSTI (samo voznik): Največja hitrost (km/h): 230; 0 do 100 km/h v sekundah: 8,7: PORABA GORIVA (standardi WLTP); Kombinirana vožnja (l/100 km): 7,3; Emisije CO2 (g/km): 166; Pnevmatike: 205/55 R19 97V 1598 vse izvedenke.