Novi C3 je družinski SUV segmenta B z robustnejšim videzom ter prostorno in gostoljubno notranjostjo. Nastal je v sodelovanju z lokalnimi izdelovalci. Zasnovan zlasti za kupce v Indiji, jugovzhodni Aziji in Južni Ameriki. Na izbiro bo v 5- in 7-sedežni različici.

Novi C3 Aircross z oblikovnega vidika ohranja hišno identiteto oblikovne zasnove popolnoma zvest Citroënovi identiteti in ohranja vse značilnosti vsestranskega in vzdržljivega SUV-ja, v Indiji in Južni Ameriki na trgu napovedanega v letu 2023, v Indoneziji, ki je za znamko Citroen nov trg, pa leta 2024. Kupcem bo želel ponuditi prepričljivo razmerje med ceno in zmogljivostjo. Cilj znamke je do leta 2025 realizirati 30 % svetovne prodaje izven Evrope.

 

Indija, jugovzhodna Azija in Južna Amerika so potencialni trgi, ki bodo pomembno prispevali k mednarodnim ambicijam znamke Citroen. Leta 2022 se je po uradnih podatkih število registriranih vozil znamke Citroen v Indiji in azijsko-pacifiški regiji v primerjavi z letom 2021 povečalo za 56,9 %, v Južni Ameriki pa za 21,2 %. V Indiji je Citroën leta 2022 zabeležil 6.588 registracij novih vozil (+872,6 %), v Braziliji +37,6 % (32.128) in v Argentini +11,3 % (13.846).

C3 Aircross ima v Indiji vse potrebno za vstop na zelo konkurenčen in hitro rastoč segment B vozil daljših od 4 metrov, razdeljen na dva davčna podsegmenta. V Indoneziji trg hitro dozoreva in ponuja velike možnosti za rast. Pričakuje se, da se bo prodaja vozil med letoma 2021 in 2030 podvojila, kar pomeni, da bo to najhitreje rastoči trg v jugovzhodni Aziji in drugi najhitreje rastoči trg v Aziji. Skoraj 70 % vozil, prodanih v državi, je sedem sedežnih (enoprostorska vozila in SUV-ji. V Južni Ameriki je Citroen– po uradnih podatkih – v Braziliji in Argentini že dosegel zelo dinamično rast, z ambicioznim ciljem med letoma 2021 in 2024 početveriti tržni delež.

Novi C3 Aircross je 4,32 metra dolg družinski B-SUV z mogočnim prednjim delom z visokim prednjim pokrovom in značilnim svetlobnim podpisom v obliki črke Y ter dvojno okrasno masko, ki jo poudarja spodnji zaključni element, silhueto odlikujejo 200-milimetrska oddaljenost od tal, ki je med največjimi v tej kategoriji.  Kupci lahko v vsaki regiji svoje vozilo tudi personalizirajo z dodatki in opremo, ki je na voljo iz širokega nabora opcijske opreme ali ponudbo dvobarvne karoserije s črno streho, če želijo svojemu vozilu dodati večji pridih izvirnosti.

Citroen zagotavlja, da pet-sedežni model ponuja enega največjih prostorov za kolena potnikov zadaj in do 444 litrov prtljažnega prostora. Sedem sedežni model ponuja domiselne modularne rešitve za različne načine uporabe, saj je tretja vrsta sestavljena iz dveh samostojnih sedežev, posamično zložljiva in odstranljiva.