Citroen za letošnjo pomlad odkriva novo kolekcijo C-Series. Gre za posebno serijo, ki zajema modele C3, C3 Aircross, C4 in C5 Aircross. C-Series naj bi dodatno okrepila najbolj iskane modele iz Citroenovega izbora. Prepričani so, da bodo po njej segli kupci, ki iščejo prepoznavno ponudbo z bogatim naborom opreme za udobje in pravim slogovnim podpisom.

Posebno serijo loči od ostalih razkošnejša dodatna oprema, ki je pri nas na izbiro ob liniji Feel Pack, oziroma med omenjeno linijo opreme in linijo Shine, posebne barve in materiali zunanjih in notranjih površin vozila, kar bodo zahtevnejši kupci našli v novem barvnem paketu Bronze Anodisé. Citroen naročila za posebno serijo že srejema, prva vozila pa bodo slovenski kupci lahko prevzeli v mesecu maju 2022.

In kaj pomeni oznaka C-Series? Začetna črka C se navezuje na Citroen in prispodobo na udobje (Confort v francoščini), ki je eden od osnovnih stebrov znamke. Črka «C» se navezuje tudi na povezljivost (Connectivité v francoščini), brezskrbno vožnjo (Conduite sereine v francoščini) in značaj (Caractère v francoščini), ki tvorijo edinstveno identiteto njenih modelov.

C3 tretje generacije je od svojega prihoda na trg v letu 2016 najbolje prodajani model znamke Citroen. Prepričal je že več kot milijon kupcev širom celega sveta, od tega v Sloveniji že več kot 5000. Po prodaji fizičnim kupcem je v svojem segmentu leta 2021 je v Sloveniji zaključil na 2. mestu pri prodaji fizičnim strankam.

Citroën C3 Aircross je prav tako eden vidnejših predstavnikov segmenta B-SUV. Od začetka je bilo v Sloveniji prodanih že dobrih 1400 vozil. Kupci ga cenijo zaradi svoje vsestranskosti z vidika uporabe, prostornosti, modularnosti in vzornega udobja. Ravno za C3 Aircross je bila leta 2020 prvič na voljo specialna serija Citroën C-Series. Z najnovejšo specialno izvedenko C-Series bo pridobil še bolj elegantne karakterne poteze in tudi nova 16-palčna lita platišča X Cross Full Diamond Cut.

C4 pooseblja znamko Citroën. Cenijo ga zaradi udobja v notranjosti, kar v veliki meri prispevajo sedeži Advanced Comfort, prvovrstne kakovosti bivanja in vzmetenja s progresivnimi dvojnimi hidravličnimi omejevalniki. Pridobil je tudi električno izvedenko ë-C4, ki predstavlja 35 % naročil te kompaktne petvratne limuzine v Evropi (v obdobju od oktobra 2021 do februarja 2022).

 

C5 Aircross je z novo kolekcijo 2022 pridobil nov barvni paket Bronze Anodisé, ki nadomešča barvni odtenek Deep Red Anodisé. Barvni dodatki krasijo zaščite Airbumps, reže za dovod zraka na prednjem odbijaču in ploščico «C-Series», ki je pritrjena na levi strani vozila.