CUPRA Born, kot prvi popolnoma električni model te španske avtomobilske znamke, si osvojiti tudi nove trge.  Temelji na platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen in je prvi model znamke z nevtralno bilanco CO2 in kot pravijo tudi rezultat popolne usklajenosti med elektrifikacijo in zmogljivostjo.  Vozilo je dolgo le 4.322 mm, široko 1.809 mm in visoko 1.537 mm, medosna razdalja pa meri 2.767 mm, prtljažni prostor znaša 385 l.

Zunanjost nove CUPRE Born želi v kombinaciji tekočih linij in tehničnih detajlov poudariti športen značaj, agilnost in zmogljivost električnega avtomobila. Notranjost je zasnovana v duhu digitalizacije. z elegantnim dizajnom, serijskimi školjkastimi sedeži, ki so v sodelovanju s SEAQUAL® INITIATIVE zasnovani iz trajnostnih materialov in izdelani iz morskih plastičnih odpadkov, odstranjenih iz oceanov. Zasnova notranjosti je vabljiva, športna in osredotočena na voznika. Pozornost vzbuja Cuprin volan s satelitskimi gumbi in podporno sredinsko konzolo ter školjkaste sedeže.

CUPRA Born v tehničnem pogledu temelji na dinamičnem uravnavanju podvozja DCC v kombinaciji s športnim vzmetenjem in ESC Sport. Omeniti velja progresivni volan ter večje zavore in širše pnevmatike, nameščene na 20-palčnih litih platiščih. Novi Born ima na voljo dve stopnji moči:  110 kW (150 KM) in 150 kW (204 KM). Za močnejšo različico bo na voljo tudi nadgradnja – paket e Boost, s katerim se bo moč lahko povečala na do 170 kW (231 KM). Takojšnjo odzivnost, po uradnih podatkih potrjuje s pospeškom samo 2,6 s od 0 do 50 km/h in samo 6,6 s od 0 do 100 km/h.

CUPRA Born uporablja napredno litij-ionsko baterijsko tehnologijo, ki mu omogoča doseg okrog 540 km* (z najmočnejšo baterijo kapacitete 77 kWh). Polniti jo je mogoče na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom z močjo 135 kW (baterija kapacitete 77 kWh), od 5 do 80% v manj kot 40 min, za nadaljnjih 100 km vožnje lahko napolni v samo 7 minutah. CUPRA Born lahko v hladnih pogojih izboljša doseg s toplotno črpalko.

Z najsodobnejšo razpoložljivo tehnologijo, vključno s projicirnim sistemom zaslona s tehnologijo razširjene resničnost omogoča učinkovito povezljivost, z novo razvito aplikacijo “My CUPRApa lahko uporabnik dostopa do številnih funkcionalnosti in storitev. V Sloveniji je Born trenutno na voljo s srednjo baterijo zmogljivosti 58 kWh, manjša 45 kWh in najmočnejša 77 kW, sta napovedani nekoliko pozneje. Srednji Born 58 kWh in dosegom 424 km po WLTP in izhodno močjo 150 kW / 204 KM pospeši od 0 do 100 km/h v 7,3 s. Slovenski kupci ga bodo lahko dobili že za manj kot 32.000 evrov(po ceniku 38.820), z vključeno subvencijo, če ga bodo pripravljeni čakati vsaj 4 mesece. Takih naj bi bilo letos, ko se bosta pridružili še obe omenjeni različici približno od 80 do 90.