Cupra Concept stavi na odlične vozne zmogljivosti in napreden dizajn skladno s smernicami prihodnjega razvoja osebne mobilnosti. Poudarjene tridimenzionalne linije se prenašajo tudi v prostorno notranjost, ki v iskanju popolnega ravnovesja med osredotočenostjo na voznika in udobjem za vse potnike v vozilu, združuje tudi različne materiale in tehnologije.

Poudarjeno tridimenzionalne zunanje linije konceptnega modela dajejo svojstven pečat tudi notranjosti vozila. Ta združuje različne materiale in tehnologije z občutkom prostornosti ter zagotavlja popolno ravnovesje med osredotočenostjo na voznika in udobjem za vse potnike v vozilu.

Potniški prostor kontrastnih barv, s poudarkom na novih materialih, predvsem strukturnem karbonu in dinamičnim pristopom pri tehnologijah in dizajnu, deluje napredno in obenem lahkotno.

Paleto modelov, kot je CUPRA Concept, izražajo težnje znamke za internacionalizacijo njene modelske palete, z ekskluzivnimi novimi vozili, ki se na zahtevnem globalnem trgu ponašajo s popolno kombinacijo zmogljivosti, učinkovitosti in prilagodljivosti.

CUPRA Concept bo svetovni javnosti premierno predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu.