CUPRA Formentor VZ5 je najzmogljivejši model z notranjim zgorevanjem. Opremljen je z legendarnim petvaljnim motorjem, ki razvije 287 kW (390 KM) moči in 480 Nm navora. Združuje napredno, nastavljivo podvozje z voznimi načini, progresivno krmiljenje, hitro prestavljiv menjalnik in zanesljivost štirikolesnega pogona, vse to v povezavi z legendarnim petvaljnim 2,5-litrskim motorjem TSI, ki razvije 287 kW (390 KM) moči in 480 Nm navora.

 

 

V okviru palete modelov CUPRA Formentor VZ5 je tudi omejena serija VZ5 Taiga Grey. Lakirana je v edinstveni sivi barvi, zasnovani samo za to serijo omejeno le na 999 primerkov. Zunanja barva je usklajena s specifično notranjostjo – progresivno grafiko v črni barvi Dinamica Black, perforirano na bakreni podlagi, ki jo zaokroža rjavo napa usnje na sedežih. Kot navajajo viri iz Barcelone, bo imel vsak primerek CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey na vratni plošči ekskluzivno, lasersko gravirano številko vozila s senčnim učinkom.

Matrični LED-žarometi v tej različici CUPRA Formentor VZ5, uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja svetlejšo, pametnejšo in učinkovito osvetlitev. V kombinaciji s sprednjo kamero vozila dinamično uravnava porazdelitev svetlobe. Kombinacija matričnih LED-žarometov in avtomatske osvetlitve omogoča, da ne slepijo drugih udeležen­cev v prometu in tako prispeva k večji varnosti na cesti. Ta napredna tehnologija luči je zdaj na voljo tudi kot dodatna oprema za modele CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer in CUPRA Formentor.

 

Proizvodnja modela CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey se začne ta teden v tovarni v Martorellu in bo omejena na samo 999 primerkov, ki bodo del ekskluzivne serije CUPRA Formentor VZ5, ki bo skupno štela 7.000 primerkov.