Dacia z novim Joggerjem, ki ga je pravkar pripeljala na slovenski trg, na novo opredeljuje nizkocenovni družinski avtomobil z do sedmimi sedeži in ga približala širokim množicam. Novi Dacia Jogger združuje značilnosti karavana in športnega terenca ter velik notranji prostor s čemer želi preseči vse razrede. Med največjimi argumenti je neprekosljiva cena, ki ponuja najboljše razmerje med prostornostjo in ceno ter vsestransko uporabnostjo.

S skupno dolžino 4,55 metra in velikodušno medosno razdaljo 2,90 metra se Dacia Jogger ponaša z najbolj prostorno notranjostjo na trgu. Višina sedežev (+ 55 mm razlike med prvo in drugo vrsto, + 25 mm med drugo in tretjo vrsto) – po uradnih virih – jamči prijetnejšo vožnjo. Druga in tretja sedežna vrsta ponujata enako raven udobja kot sedeža spredaj ter dovolj prostora za kolena. Prostornina prtljažnika znaša 708 dm3 (po VDA) v konfiguraciji s petimi sedeži. V različici s sedmimi sedeži ta znaša 160 dm3, oziroma 565 dm3 (oboje po VDA) ob zloženih sedežih tretje vrste. Dacia Jogger ima tudi skupno do 24 litrov odlagalnih mest razporejenih po vsej notranjosti.

Dacia Jogger tudi v vožnji ponuja udobje in občutke avtomobila segmenta C.  S togo zgradbo karoserije zagotavlja trdnost, z medosno razdaljo 2,9 metra in 16-palćnimi platišči pa stabilnost in čvrsto lego na cesti. Media Control kot celovita multimedijska naprava vsebuje dva zvočnika, na armaturno ploščo vgrajeno ležišče za namestitev pametnega telefona, brezžično povezavo Bluetooth, vtičnico USB, upravljala na volanu in prikaz podatkov radijskega sprejemnika na vgrajenem 7,6-centimetrskem (3,5”) digitalnem zaslonu TFT potovalnega računalnika.

Bivalno ugodje, tako ergonomičnost, zvočna zatesnjenost kot tudi višina stropa, prispevajo k udobju za vse potnike, tudi v tretji sedežni vrsti. Dacia Jogger se predstavlja kot idealen življenjski sopotnik za družinski vsakdan, a tudi kot vozilo za pobeg v naravo. Na voljo je s petimi ali sedmimi sedeži, tremi paketi serijske opreme (Essential, Comfort in posebno serijo Extreme) ter v šestih karoserijskih barvah (enoslojna ledeniško bela in kovinske prusko modra, terracota rjava, comete siva, mooonstone siva in perla črna.

Novi Dacia Jogger prihaja najprej z dvema motorjema, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom in povsem novim bencinskim motorjem TCe 110 in motorjem na bencin in avtoplin ECO-G 100. V letu 2023 je napovedana še hibridna različica. Široko dostopnost jamči že cena 15.090 evrov vstopne pet-sedežne in 15.990 evrov sedem-sedežne različice. Od 300 do 500 Joggerjev predvidenih letos za slovenski trg je 150 že prodanih.