Tako kot DMC-12 leta 1981 je tudi novi Alpha5, novi štirisedežni električni kupe zasnoval italijanski Italdesign. Izdelovati naj bi ga začeli leta 2024 v Italiji, v znanem oblikovalskem in razvojnem centru v Moncalieriu. DeLorean Alpha5 izziva uveljavljene premium znamke. Blagovno znamko DeLorean je obudilo ameriško podjetje s sedežem v ZDA, ki ga vodi Joost de Vries, s preteklostjo v Tesli in Karmi. Te dni so objavili prve posnetke novega modela.

DeLorean Alpha5 je štirisedežni športni kupe v futurističnem slogu, z dolžino 4,99 m. Poganjajo ga električnimi motorji. Tako kot njegov legendarni predhodnik se ne bo odrekel dvižnim vratom v obliki galebjih kril, kar ostaja edina povezava s preteklostjo, ko je bil v Italdesignu še Giorgetto Giugiaro.

DeLorean Alpha5 se bo prvič predstavil avgusta v Pebble Beachu. Nove, dinamične linije skušajo upodobiti čistokrvno športno energijo avtomobila, ki iz mirovanja do 100 km/h skoči  v 3,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost 250 km / h. Doseg na osnovi zmogljivosti baterije 10 kWh znaša približno 480 km. Začetna proizvodnja je omejena na 88 enot. Motorje bo dobavilo specializirano podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu.