DS9 je limuzina visokega razreda z repom, predstavljena leta 2020. Po treh letih še ni čas za prenovo, le za nekatere novosti modelnega leta 2023, kot so novi multimedijski sistem Iris ter novi opremi Opéra in Esprit De Voyage.

Najpomembnejša novost je multimedijski sistem DS Iris System, ki zagotavlja prenovljen in bolj tekoč vmesnik, podprt s prepoznavanjem glasu Iris. 12-palčni zaslon na dotik dI prikazuje meni, ki ga sestavljajo pripomočki za dostop do vseh funkcij z enim gibom, ki upravlja 3D povezano navigacijo, klimatsko napravo, digitalne avdio vire in vse podatke o potovanju. Zaslon omogoča tudi 360° pogled preko nove kamere z visoko ločljivostjo ali za dostop do zrcalnega zaslona, ​​funkciji CarPlay in Android Auto. Povezani navigator spremlja prometne razmere in izračunava najboljše poti v realnem času, nato se prikažejo prepovedana območja, vključno z omejitvami hitrosti, vremensko napovedjo, bencinskimi črpalkami ali lokacijo javnih parkirišč in polnilnih postaj. Multimedijski sistem je nato povezan s posebno aplikacijo DS.

Ponudba DS 9 2023 je obogatena z dodatkom tretje stopnje opreme, Opéra, ki se pridružuje Performance Line+ in Rivoli+, ter novi kolekciji Esprit De Voyage. Opéra se odlikuje z vzmetenjem DS Active Scan, ki ga nadzorujejo kamere (sistem omogoča, da se vzmetenje prilagaja nepravilnostim ceste). Vključuje tudi Extended Safety Pack s polavtonomno vožnjo, skladno z 2. stopnjo, ki med drugim vključuje nadzor voznikove pozornosti in DS Night Vision (optimizira nočni vid).

Poleg tega je tu še avdio sistem Focal Electra, paket DS Lounge Pack za potnike zadaj, vključno z zadnjim sredinskim naslonom za roke v vrhunskem usnju, gumbom za pomik sovoznikovega sedeža naprej glede na zadnje sedeže, dvojno samodejno klimatsko napravo -podaljšana površina, ogrevani, masažni in hlajeni zadnji sedeži, pomična streha, električni pokrov motorja, ogrevanje vetrobranskega stekla in protivlomni alarm. Nivo opreme Opéra je na voljo z oblazinjenjem iz usnja Nappa s tremi različnimi barvami paščkov: notranjost Art Rubis Red, notranjost Art Basalt Black in nova notranjost Pearl Grey.

Kolekcija Esprit De Voyage, ki izstopa po svojih kakovostnih zaključkih in izdelavi nekaterih rešitev, vključuje notranjost v svetlem usnju, s sredinsko konzolo, armaturno ploščo in oblogami vrat v biserno sivem Nappa usnju. Oblazinjenje kabine je prekrito z biserno sivo alkantaro in notranjost vrat je prav tako v tej biserno sivi barvi, kot tudi motiv na prednjih in zadnjih preprogah s posebnimi šivi Zéphir. DS 9 2023 Esprit De Voyage je na voljo v štirih barvah: kristalno siva, imperialno modra, platinasto siva in biserno črna.

DS 9 je na voljo s priključnimi hibridnimi pogonskimi sklopi z močjo od 250 do 360 konjskih moči. Na vrhu ponudbe je DS 9 E-Tense 4×4 360 s 4-valjnim motorjem z notranjim zgorevanjem z 200 KM in dvema elektromotorjema, enega 110 KM (vgrajen v sprednji menjalnik) in drugega 113 KM (priključen na zadnji menjalnik). ), z inteligentnim štirikolesnim pogonom. Baterija električne enote je 15,6 kWh. Medtem ko je DS 9 E-Tense 250 opremljen s 4-valjnim motorjem PureTech z 200 KM v kombinaciji z električno enoto s 110 KM. Baterija je še vedno 15,6 kWh in omogoča prevoz do 85 km v električnem načinu.