Fiat 500 serije F bo prvič od blizu predstavljen širši javnosti v New Yorku. Leta 2017 ga je odkupil Muzej sodobne umetnosti MoMA v New Yorku, kjer bo na ogled v okviru razstave “The Value of Good Design”, na temo industrijskega oblikovanja skozi dela zbirke Muzeja sodobne umetnosti, ki bo potekala do 15. junija 2019.

V galeriji Muzeja sodobne umetnosti je kot predstavnik najbolj znane serije iz petdesetih let 20. stoletja in italijanske stilske ikone, doživel slovesen sprejem.Legendarni Fiat 500 F so izdelovali med leti 1965 in 1972. Z montažnih trakov je do danes zapeljalo že več kot 4 milijone primerkov. Če prištejemo še prenovljeni 500 , ki so ga začeli izdelovati od leta 2007 dalje, je bilo skupno izdelanih več kot šest milijonov avtomobilov, zaradi česar je eden od najbolje prodajanih Fiatovih modelov vseh časov.

 

‘Oče’ novega Fiat “Nuova” 500 je Dante Giacosa. Zasnovan kot cenovno dostopen avtomobil, je bil prvič naprodaj leta 1957. Nosil je posebno poslanstvo – postaviti povojno Evropo na kolesa. Kljub skromnim zunanjim meram, mu je Dante Giacosa oblikoval nesorazmerno velik notranji prostor za štiri odrasle potnike.Zložljiva platnena streha, na voljo v dodatni opremi, mu je ustvarila razkošen videz in hkrati zmanjšala uporabo jekla, materiala, ki je bil v tistem času zelo drag, vendar bistvenega pomena za njegovo proizvodnjo.