Fiat 500 in Fiat Panda, sta prva mestna avtomobila skupine FCA, opremljena z novo bencinsko tehnologijo blagega hibridnega pogona Mild Hybrid. Nova 500 Hybrid in Panda Hybrid bosta na voljo od februarja oziroma marca 2020 dalje in naj bi bila dostopna vsem.

Leto 2020 naj bi pomenilo nov mejnik v zgodovini znamke Fiat. S predstavitvijo novih hibridnih različic modelov 500 in Panda se začenja elektrifikacija znamke, ki se bo nadaljevala z začetkom proizvodnje novega 500 v Torinu. Ta model bo 100 % električen in bo igral pomembno vlogo na področju e-mobilnosti v okviru strategije FCA. Leta 2020 bo skupina predstavila vrsto izdelkov in storitev, s katerimi bodo uporabnikom omogočili popolno in trajnostno izkušnjo mobilnosti.

Nova 500 in Panda bosta prvič v zgodovini znamke na voljo v ekskluzivni posebni seriji “Launch Edition” – z uvedbo novega bencinskega pogonskega sklopa Mild Hybrid, ki združuje novi 1,0-litrski 3-valjni motor iz družine FireFly (51 kW (70 KM)) z 12-voltnim generatorjem BSG (Belt-integrated Starter Generator) in litij-ionsko baterijo. V primerjavi z motorjem 1.2 Fire, prinaša različica Mild Hybrid učinkovitejšo porabo goriva in v povprečju za 20 % nižje izpuste CO2, pri modelu Panda Cross celo do 30 %, brez da bi bile pri tem omejene zmogljivosti motorja. Zahvaljujoč sistemu BSG je zagotovljen visok nivo udobja med vožnjo in tih zagon motorja brez vibracij v načinu Stop & Start.

Vožnja s hibridnimi modeli prinaša ugodnosti (avtomobila sta v skladu s standardi Euro 6D Final), ki, glede na lokalne predpise, omogočajo vstop in vožnjo po mestnih središčih, cenejše parkiranje in davčne olajšave.