Na svetovnem prvenstvu v reliju FIA 2020 bodo Ford Fieste WRC iz ekipe M-Sport Ford nastopile v novih barvah in specifičnem dizajnu, ki ga je prispeval grafični oblikovalec Phil Dixon. Umetnik iz britanske pokrajine Cumbria je iz leta v leto bolj priljubljen tudi med ljubitelji športnih avtomobilov. Navdih za to sezono je Dixon poiskal v tiskanih dizajnih iz zgodnjih do srednjih devetdesetih let prejšnjega stoletja – kot pravi, kjer je začetni navdih našel v modelu Ford Escort RS Cosworth, ki ga je leta 1995 oblikoval François Delecour.

 

Zato se je tokrat odločil za sodobno retro-tematiko. Na Ford Fiestah z motorjem EcoBoost svetovnega prvenstva 2020 bo prevladovala barvna shema z veliko beline, z modrimi in zelenimi poudarki, ki odražajo tesno partnersko sodelovanje s Fordom in izdatno podporo Castrola. Del dizajna so tudi vidno prikazani emblemi obstoječih partnerjev, podjetij MS-RT, Michelin, Sparco, OZ Racing, NGK, Lazer, Stilo, Acronis, Endless, Audes, Eibach in SWP.

 

Uradne fotografije so posnete v testnem centru družbe M-Sport, ki hitro dobiva svojo končno obliko. Dokončali naj bi ga letos jeseni. Po tem, ko so lani zgradili 2,5 kilometra dolgo testno progo, so strokovnjaki podjetja Northern Developments zdaj osredotočeni na bližnjo delavnico s površino 10.723 m2.