Ford sporoča, da začenja sprejemati naročila za najbolj vznemirljivega električnega športnega Ford Mustang Mach-E GT. Hvali se z največjim navorom med vsemi serijskimi Fordovimi cestnimi vozili in izjemnim pospeškom 3,7 s z mesta do 100 km/h.

Ford izpostavlja dvojni motor, štirikolesni pogon, baterijsko električni pogonski sklop, napredno prilagodljivo vzmetenje MagneRide® 2 in izjemno zmogljiv zavorni sistem Brembo. Skupaj jamčijo odzivnost in okretnost športnega avtomobila. Mustang Mach‑E GT se postavlja tudi z edinstveno umeritvijo pogonskega sklopa, ki v primerjavi z drugimi različicami Mustanga Mach-E s štirikolesnim pogonom zagotavlja porazdelitev večjega deleža navora zadnjima kolesoma, posebej razvite pnevmatike pa omogočajo prenos ekstremnega navora na podlago.

Dodatno novi vozni način Untamed Plus (neobrzdano plus)3 vozniku na dirkališču pomaga obvladati moč pogonskega sklopa in kar najbolj dosledno doseganje najboljših časov – za še bolj vznemirljivo vozno izkušnjo hkrati prilagaja nadzor oprijema in stabilnosti, če to dopuščajo predpisi in pogoji.

Po meri prilagojena specifikacija vključuje športne sedeže Ford Performance, serijska 20-palčna platišča iz lahke zlitine, ekskluzivno Grabber modro ali Cyber oranžno barvo in unikatne oblikovne elemente karoserije – tako aerodinamično in zmogljivo oblikovanje vrhunskega športnega terenca še bolj izstopa in obenem ohranja nezgrešljive značilne poteze najbolje prodajanega športnega avtomobila na svetu.

Mustang Mach-E GT je serijsko opremljen z baterijo za podaljšan doseg s kapaciteto 88 kWh (uporabno), ki kljub osupljivi zmogljivosti avtomobilskim navdušencem med posameznimi polnjenji omogoča brezskrbno povsem električno vožnjo z dosegom do 500 km po WLTP4. Polnjenje z močjo do 150 kW lahko v približno 10 minutah doseg v povprečju podaljša za 99 km, za polnjenje z 10 na 80 odstotkov kapacitete baterije pa zadošča približno 45 minut5. Minuli konec tedna se je petsedežni Mustang Mach-E GT dokazoval tudi na znamenitem vzponu v sklopu Festivala hitrosti v Goodwoodu v Zahodnem Sussexu v Veliki Britaniji.