Nova Ford Puma, predstavljena danes, zaznamuje elegantno in tehnološko napredno generacijo najbolje prodajanega avtomobila v Veliki Britaniji, ki navdušuje voznike po vsej Evropi. Gre za kompaktni ‘crossover’, ki se odlikuje po enostavni mestni vožnji, prostornosti za pet potnikov, povsem novi notranjosti ter naprednih tehnologijah za prijetna potovanja.

Notranjost nove Pume prikazuje športni avtomobilski kokpit, kjer so zasloni visoko postavljeni in usmerjeni proti vozniku, kar zagotavlja umirjeno okolje brez presežnih fizičnih gumbov. Povezljivost 5G omogoča nadzor nad dnevom, kar je še posebej priročno za izogibanje prometnim zastojem in dodajanje elementov na nakupovalni seznam preko Alexe (na voljo na izbranih trgih).

Puma olajša vožnjo z uporabo inteligentnega tempomata, ki naravno upočasni pred križišči in ovinki, ter s pomočjo naprednih tehnologij poveča preglednost ponoči in olajša parkiranje na prometnih ulicah.

Za svobodo izven mestnega vrveža skrbijo varčni blagi hibridni pogonski sklopi, ki zagotavljajo moč do 125 kW (170 KM) pri športni različici Puma ST Powershift (na voljo na izbranih trgih). Poleg tega Ford napoveduje predstavitev popolnoma električne Pume Gen E še letos, ki omogoča vožnjo brez izpušnih plinov.

Dva velika zaslona v notranjosti vozniku posredujeta informacije in omogočata nadzor nad dogajanjem. Sistem SYNC 4 prinaša izboljšano uporabniško izkušnjo, ki jo omogoča dvakrat večja računska moč, enostavno glasovno upravljanje ter povezljivost s pametnimi telefoni preko brezžičnih vmesnikov Apple CarPlay in Android Auto.

Nova Puma se ponaša tudi z naprednimi varnostnimi funkcijami, kot je inteligentni prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, sistem pomoči za predvidljivo uravnavanje hitrosti ter 360-stopinjski sistem prostorske kamere za lažje manevriranje v mestu.

Žarometi nove Pume ne zagotavljajo le svežega oblikovanja, ampak tudi dinamično usmerjanje osvetlitve ovinkov za izboljšano vidljivost. Praktičnost vozila poudarja 80-litrski MegaBox v prtljažniku ter velik prostor za prtljago tudi ob petih potnikih.

Nova Puma bo na voljo v različicah Titanium, ST-Line in ST-Line X, ki ohranjajo prepoznaven zunanji slog in edinstveno oblikovanje. Poganjajo jo varčni motorji, med njimi Fordov 1,0-litrski motor EcoBoost Hybrid z 48-voltnim blagim hibridnim električnim pogonom.

Puma je plod evropskega dizajna in izdelave, ki se izvaja v sodobni Fordovi tovarni Otosan v Craiovi, Romunija. Novi model združuje stil, tehnologijo in praktičnost, kar bo zagotovo pritegnilo širok krog voznikov po Evropi.