Ne glede na velikost se v avtomobilu hitro nabere kup različnih stvari, ki hote ali nehote vsa odlagališča in prostor v vozilu. Kako pa je z novim Turneo Connect? Ford je poskušal poiskati odgovor na primeru dveh družin: prve z mobilnim podjetjem za pilates in najstnikoma, ki se pogosto odpravi na izlete v rodno Nemčijo in družine D.J-ja z opremo za ozvočenje in za dva nad športom navdušena otroka, ki ju starša vozita na tekme, potovanja in drugo.

 

Obema družinama je Ford ponudil povsem novega Tournea Connect, da svojo opremo položita ob avtomobil in tako pokažeta, koliko stvari lahko spravita v njegovo prostorno notranjost. Rezultat kažejo od zgoraj posnete fotografije vozila in ob njem razporejenih predmetov.

 

V prilagodljivi kabini Tournea Connect lahko na treh prostornih vrstah sedežev sedi do sedem oseb, kar je zelo dobrodošlo pri družinskih izletih ali prevozih v šolo in službo v zadnjem trenutku. Drugo in tretjo vrsto sedežev je mogoče zložiti, preklopiti in odstraniti, da je na voljo še več prostora. Celo sprednji sovoznikov sedež je mogoče zložiti in nanj namestiti do tri metre dolge jadralne deske in lestve, da se ni treba ukvarjati s strešnim nosilcem in trakovi.

 

Tourneo Connect lahko sam poišče primerno parkirno mesto in prevzame usmerjanje vanj in iz njega, za manj stresa in utrujenosti v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem ali na avtocestah vam lahko pomaga s pospeševanjem, usmerjanjem v sredino voznega pasu in zaviranjem, na voljo pa je tudi s štirikolesnim pogonom za boljši oprijem na mokri travi, snegu in pesku.

 

Ford zagotavlja tudi, da je  Tourneo Connect težko zgrešiti, ko je enkrat parkiran. Med zunanjimi barvami se lahko izbere brezmejno modro (Boundless Blue) in kovinsko javorjevo rdečo (Maple Red), ki vidno izstopata v poplavi srebrne in sive pločevine na evropskih cestah. Ford Turneo Connect prihaja v začetku leta 2022, ko bodo trgovci začeli sprejemati naročila, dobave pa so napovedane še pred poletnimi počitnicami.