Hyundai pri nas širi ponudbo z novim parom športnih terencev. Na naše ceste sta zapeljala TUCSON Plug-in Hybrid in TUCSON N Line. Novi Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid želi prepričati s svojim videzom, novimi tehnologijami, varnostjo in inovativnim priključnim hibridnim pogonom. Hyundai zagotavlja, da ponuja najboljše iz obeh svetov: elektriko na ukaz in gorivo po potrebi. Pri vsakdanji uporabi daje prednost elektriki, na daljših poteh pa bencinskemu motorju. Z litij-ionsko baterijo 13,8 kWh in samo električnim pogonom jamči 50 kilometrov. Hibridni sistem na osnovi bencinskega in električnega motorja, omogoča vožnjo izključno na bencin, le na elektriko ali oboje. Tucson Plug-in Hybrid s svojim 1,6-litrskim bencinskim motorjem T-GDI s 132,4 kW (180 KM) in 66,9 kW elektromotorjem ustvarita 195 kW (265 KM) skupne izhodne moči in največji navor 350 Nm.

Nastavljivo regenerativno zaviranje polni baterijo med vožnjo. Z vgrajenim polnilcem z močjo 7,2 kW se polni na javni polnilnici z izmeničnim tokom, na domači polnilnici ali kar na gospodinjski vtičnici. Kot vsak Hyundai je tudi novi TUCSON Plug-in Hybrid izdelan v skladu z najvišjimi standardi kakovosti, ki jo potrjuje 5-letna tovarniška garancija brez omejitve prevoženih kilometrov – ena najboljših tovarniških garancij v industriji. Garancija na baterijo pa traja 8 let oziroma do 160.000 prevoženih kilometrov. TUCSON Plug-in Hybrid je na voljo s 4-kolesnim pogonom in s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, začetna cena je 37.990,00 EUR

Novi TUCSON N Line se predstavlja s številnimi oblikovnimi poudarki in izrazitejšim prednjim delom posebno različico parametrične maske N Line in širšima stranskima režama za zrak in črno obrobo LED žarometov. Odbijač in odprtina za dotok zraka pod masko sta v športnem duhu optično razširjena navzven. Športni zadek poudarjata aerodinamično oblikovan spojler, ki ni več enak tistemu na klasičnem modelu in dvojna izpušna cev.

Stranski profil vozila zaznamujejo pragovi v barvi karoserije, obrobe kolotekov in odbijači,  obrobe stranskih stekel pa krasi svetleče črna barva. V notranjosti sta športna prednja sedeža N Line odeta v kombinacijo črnega semiša in usnja, definirata pa ju logotipa serije N ter rdeči kontrastni šivi, ki so tudi na vratih in naslonu za roke. Hyundai izpostavlja tudi ostale elemente, značilne za serijo N Line, ki se glede na izbiro motorja nahajajo bodisi na prestavni ročici ali na konzoli z gumbi samodejnega menjalnika. Za še več športnega vtisa poskrbi strop v črni barvi, dirkaško razpoloženje pa budijo tudi pedala in zaščita pragov iz aluminija. TUCSON N-Line je  na voljo s celotno motorno paleto (bencinske & dizelske & HEV & PHEV različice) kot nadgradnja k paketom opreme PREMIUM in IMPRESSION, z doplačilom 1.900 in 1.700 evrov oziroma 2.050 za HEV različico.