Električni družini ID naj bi se po napovedih naslednje leto pridružila limuzina višjega razreda od ostalih predstavnikov ID.3, ID.4 in ID.5. Objavljene fotografije se nanašajo na kitajsko različico. Evropsko, napovedano predvidoma v letu 2023 naj bi izdelovali v nemški tovarni v Emdenu.

ID.Aero je elegantno zasnovana limuzina v slogu kupeja z dolžino skoraj 5 metrov in koeficientom zračnega upora 0,23. Ta rezultat so dosegli s posebnim pristopom do oblikovanja prednjega dela in strehe limuzine, kratkim zadkom z diskretnim spojlerjem, ki usmerja zračni tok in 22-palčnimi, aerodinamično zasnovanimi platišči v obliki »turbine«. Prednji del povzema strukturo satja, značilen dizajn družine ID. in odbijač, razdeljen vodoravno na dva dela.

Zanimiva je tudi svetlobna “igra” luči, levo in desno od osvetljenega logotipa VW nad matričnimi žarometi IQ.LIGHT LED. Svetlobni trak se nadaljuje tudi zadaj, s svetlobnim pasom in LED lučmi. Napovedanih je tudi nekaj novih lahkih barvnih odtenkov sestavljenih iz barvnih pigmentov v kombinaciji s kontrastno sijajno črno streho.

Volkswagen ID. Aero temelji na enakih platformah MEB kot ID.3, ID.4 vendar s podaljšano medosno razdaljo, kar jamči potnikom več notranjega prostora. ID. Aero napaja litij-ionska baterija neto moči 77 kWh, ki zagotavlja tudi doseg do 620 kilometrov.