Oba nova modela Volkswagnovih gospodarskih vozil s popolnoma različno tehnično zasnovo sta prejela najvišjo oceno: 5 zvezdic Evropske organizacije za testiranje varnosti vozil Euro NCAP.

ID.Buzz je kot Bulli nove dobe že osvojil številne nagrade in priznanja v le nekaj tednih po lansiranju. Tem je zdaj dodana še ena nagrada: pet zvezdic za varnost vozila, ki jih podeljuje Euro NCAP. To je enako izjemni skupni oceni za zaščito pred trkom in zaščito potnikov ter je znak dobrih lastnosti vozila, ki vključujejo tako obsežno kot praktično tehnologijo za preprečevanje nesreč.

ID.Buzz je standardno opremljen z voznikovo, sovoznikovo, sredinsko in stransko zračno blazino v kabini ter zračno zaveso. Električni enoprostorec iz Hannovra je z 92 odstotki največjih možnih ocen za zaščito potnikov dosegel odličen rezultat zahvaljujoč kombinaciji zračnih blazin z ustrezno postavljeno strukturo karoserije vozila.

Novi Amarok je pri testnih trčenjih dosegel podobno visoko število točk kot ID. Buzz. Novi pick-up podjetja Volkswagen Gospodarska vozila bo v Nemčiji na voljo v začetku prihodnjega leta.

Amaroku je najvišjo oceno prispevala kombinacija robustne strukture karoserije vozila z množico sodobnih asistenčnih sistemov in sistemov za zaviranje v sili. Pickup ima celo zračne blazine za kolena. Zelo dobri rezultati pri testih čelnega in bočnega trčenja z Amarokom so bili doseženi v kombinaciji z otroškimi sedeži, specifičnimi za VW.

Euro NCAP je podelil tudi najvišjo oceno za izogibanje nesrečam. Vozniku na razpolago v obeh ID. Buzz in novi Amarok imata številne standardne specifikacije in/ali dodatne sisteme za pomoč in zaviranje v sili, ki so prav tako prepričali  komisijo. V kategoriji ‘Safety Assist’ so vozili pomagali doseči 90 odstotkov (ID. Buzz) in 84 odstotkov (Amarok) možnih točk za uvrstitev.