Mnogi so že pričakovali, da se bo Renegade po skoraj 2 milijonih proizvedenih enot poslovil in se umaknil iz proizvodnje, toda pri Jeepu so se odločili, da bodo še za kakšno leto podaljšali njegovo kariero.  Dobra novica tudi za tovarno Melfi in za tiste, ki še razmišljajo o nakupu Jeepa Renegade. Tako bo nekdanja tovarna Fiat Lucanian, ki ji je bilo dodeljenih pet prihodnjih modelov skupine Stellantis, ki temeljijo na platformi STLA Medium, prav tako še naprej proizvajala kompaktne Renegade.


Posodobljen z vidika varnostne opreme glede na nove evropske standarde, ki bodo stopili v veljavo s 1. julijem 2024 in z osveženim izborom vsebin multimedijskim sisemom, ki prav tako ni bil več v koraku s časom.»Novi« Jeep Renegade bo prispel spomladi 2024. Za razliko od modela, ki se prodaja v Braziliji in ima prenovljen videz s preoblikovano masko, novimi lučmi “X” za zadnje luči in drugimi spremembami v podrobnostih, so nove funkcije pravzaprav vse osredotočene na karoserijo.

Jeep Renegade 2024 bo ohranil videz sedanjega, predstavljenega pred desetimi leti in prenovljenega leta 2018 v le nekaj podrobnostih. Prav svojemu kvadratastemu in oglatemu videzu z vpadljivimi plastičnimi zaščitami, ki spominjajo na pustolovski svet brezpotij, se renegade zahvaljuje za velik uspeh: danes je kljub svoji osebni izkaznici še vedno najbolj priljubljen kompaktni SUV pri nas. (v polnilni hibridni različici 4xe) in od leta 2014 do danes je vrata Melfija zapustilo skoraj 2 milijona enot, poslanih v več kot 100 držav po vsem svetu.