Kia Motors bo v drugi polovici letošnjega leta predstavila svoj prvi dizelski mehki hibridni pogon. Novi pogon ‘EcoDynamics+’ zmanjšuje emisije CO2 z uporabo elektro motorja med pospeševanjem, ko uporablja zaganjalnik z dodatno 48-voltno baterijo.
Uradni viri zagotavljajo, da bo tehnologija mehkega hibrida EcoDynamics+ ponudila šrišemu krogu kupcev prepričljivo razmerje med stroški in zmogljivostmi v primerjavi s klasičnimi hibridnimi sistemi. S kompaktno naravo komponent lahko to tehnologijo vgradijo v obstoječe vozilo in v pogonsko zasnovo brez poseganja v praktičnost ali prostorsko razporeditev. Kiin pogonski sistem mehkega hibrida je zasnovan tako, da ne potrebuje nikakršnega priklapljanja in polnjenja.

Novi dizelski mehki hibridni pogon EcoDynamics+, kar bo v drugi polovici leta namenjen najprej modelu Sportage in zatem novemu Kia Ceed, ki prihaja jeseni s tretjo generacijo in bo naslednji model z novim pogonom – dobil ga bo leta 2019. V tem letu bodo sledili tudi ostali modeli Kia.