Lamborghini Squadra Corse predstavlja SC20, edinstven primerek odprtega superšportnika, homologiranega za cestno uporabo. SC20 je drugi enkratni projekt, ki ga je zasnoval oddelek motošporta, oblikovno pa Centro Stile v Sant’Agata Bolognese. Ta enkratni superšportnik je nastal po posebnih željah kupca, ki je bil v projekt vključen že od prvih risb Lamborghinijevih oblikovalcev.

SC20 vsebuje ekskluzivne detajle, ki se začenjajo z barvo karoserije na osnovi bele Bianco Fu, kot si jo je zaželel ekskluzivni kupec, poudarjata pa jo modra barva Cepheus. Enak odtenek najdemo v notranjosti, izmenično s črno Nero Cosmus in belo Bianco Leda. Najpomembnejši element potniške kabine so poleg zasnove monocock tudi vidna ogljikova vlakna, ki prekrivajo armaturno ploščo, zadnjo steno, vratne plošče, sredinsko konzolo in oblogo volana.

Ogljikova vlakna se uporabljajo tudi za školjkaste sedeže, oblazinjene z alkantaro in usnjem. Kljuke na vratih so iz trdnega aluminija. Zračniki so izdelani s tehnologijo 3D-tiskanja v tovarni Sant’Agata Bolognese. Ekskluzivni SC20 ima Lamborghinijev 6,5-litrski V12, ki razvije 770 CV pri 8.500 vrt./min in 720 Nm navora pri 6.750 vrt./min. Upravlja ga izpopolnjeni sedem-stopenjski menjalnik Independent Shifting Rod (ISR). Moč se na cesto prenaša preko štirikolesnega pogona s centralnim elektronskim diferencialom. Pnevmatike Pirelli PZero Corsa so nameščene na enajstpalčna aluminijasta platišča, spredaj 20 in zadaj 21 palcev.