Po vsej Evropi je že naprodaj posodobljena različica Mazde CX-5, elegantnega, prostornega in dinamičnega športnega terenca. Na trg prihaja tudi v omejenih serijah ‘100-te obletnice’ in kot poseben model Homura.

Mazda CX-5 z letnico 2021 se predstavlja z nadgrajeno tehnologijo vmesnika (HMI) ter z bolj odzivnimi posodobitvami motorja in menjalnika in zmanjšanjem emisij CO2. Nadgrajeni sistem HMI združuje nov, hitrejši, jasnejši 10,25-palčni osrednji zaslon in še bolj intuitivno upravljanje Commander z razširjenim naborom povezanih storitev. Te upravlja najnovejša aplikacija MyMazda. Raznolike funkcije vključujejo daljinsko zaklepanje vrat, iskalnik vozil, vnaprejšnje programiranje več navigacijskih ciljev na daljavo, poročilo o stanju vozila, zahtevo za stik s prodajalcem in rezervacijo storitve, pomoč na cesti in varnostno opozorilo.

Številne izboljšave pogonskega sklopa, po uradnih informacijah, prinašajo boljše, okolju prijaznejše vozne izkušnje. Med izboljšavami gre predvsem za delovanje stopalke za plin z boljšim odzivom in nadzor vozila, izboljšan odziv motorja na vhode za plin, izboljšana odzivnost šeststopenjskega samodejnega menjalnika in zmanjšanje emisij CO2. Poleg tega je dizelski motor Skyactiv-D 2.2 z močjo 135 kW / 184 KM prvič na voljo s pogonom na sprednja kolesa.

Posebna izdaja “Homura” prispeva večjo moč in strast modelu Mazda CX-5 iz leta 2021. Homura v japonščini pomeni ogenj ali plamen, kar se odraža v edinstvenih črnih zunanjih in notranjih detajlih modela, oblazinjenju po meri z rdečimi šivi in ​​19-palčnih litih platiščih.

 

Po navdihu Mazdinega prvega osebnega avtomobila – R360 Coupe, je barvna shema CX-5 100th Anniversary v omejeni izdaji opremljena z zunanjo barvo Snowflake White Pearlescent v primerjavi z notranjo preprogo iz bordo barve in usnjenimi sedeži ter z Mazdinim logotipom ob 100-letnici na več ključnih lokacijah. Mazda CX-5, predstavljena leta 2012, je bila tudi prva Mazda s Kodo dizajnom in tehnologijo Skyactiv.