Novi Mercedes-AMG SL se v novi izdaji s klasično mehko streho in športnim značajem vrača k sedemdesetletnim koreninam. Luksuzni roadster 2+2 sedeža primeren tudi za vsakodnevno uporabo se prvič pojavlja na cesti s pogonom na vsa kolesa. Visokotehnološke komponente, kot vzmetenje AMG ACTIVE RIDE CONTROL z aktivno stabilizacijo proti nagibanju, krmiljenje zadnje preme, keramični visokozmogljivi kompozitni zavorni sistem AMG v dodatni ponudbi in standardno sistem DIGITAL LIGHT s funkcijo projekcije, izostrijo športni profil. V kombinaciji s 4,0-litrskim biturbo motorjem AMG V8 jamči vrhunsko izkušnjo v  vožnji. Kot dosleden model serije Performance Luxury je Mercedes-AMG v Affalterbachu razvil SL popolnoma neodvisno. Na trg prihajata modela z motorji AMG V8.

 

Novi SL bo najprej na voljo z dvema nivojema moči 4,0-litrskega biturbo motorja AMG V8. Motorje sestavljajo v Affalterbachu izključno ročno po principu “En človek, en motor”. Najzmogljivejši SL 63 4MATIC+   razvije 430 kW (585 KM) z največjim navorom 800 Nm in širokega razpona vrtljajev od 2500 do 4500 vrt/min. Hvali se s pospeškom 3,6 s od 0 do 100 km/h, najvišjo hitrostjo 315 km/h. SL 55 4MATIC+ prav tako z agregatom V8 razvije 350 kW (476 KM) in največji navor 700 Nm. Z mesta do 100 km/h potrebuje 3,9 sekunde, najvišja hitrost doseže pri 295 km/h.

Voznik ima na izbiro šest načinov vožnje preko izbirnika AMG DYNAMIC SELECT:  “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +”, “Individual” in “RACE”. Ti so v standardni opremi za SL 63 4MATIC+ oziroma vključeni v izbirnem paketu AMG DYNAMIC PLUS za SL 55 4MATIC+, kar jima omogoča širok razpon lastnosti vozila od udobnih do dinamičnih.