Električni EQV združuje vsestranskost razreda V in prednosti ničnih lokalnih emisij. Kot del ekosistema električne mobilnosti inteligentne navigacije vključuje aktivno upravljanje dosega ter storitve in aplikacije v oblaku. Osrednja nadzorna enota je informacijsko-zabavni sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). EQV želi v svojem razredu postaviti nova merila uspešnosti z dosegom do 418 kilometrov in širokim spektrom uporabe različnih potreb in zahtev kupcev.

 

Akumulator nameščen v spodnjem delu vozila je zaščiten, omogoča prihranek prostora in ugodno težišče vozila. EQV ponuja enako raven notranje prilagodljivosti in funkcionalnosti kot sorodni model s klasičnim pogonom. V več konfiguracijah lahko sprejme do osem oseb in prav tako prilagodljivo prtljažnega prostora velikosti od 1.030 do 1.410 litrov. Tudi EQV se lahko prilagaja družinam, različnim prostočasnim aktivnostim ali potrebam prestižnega službenega vozila prosti čas, pa tudi za uporabo kot prestižno službeno vozilo ali za pomembnejše hotelske prevoze. Poleg visoke ravni funkcionalnosti EQV želi nuditi tudi veliko zabave v vožnji, tako z električnim motorjem z najvišjo močjo 150 kW (204 KM) kot s trajno močjo 70 kW (95 KM), kar jamči tekočo in tiho vožnjo. Poleg tega zaradi nizkega težišča vozila zagotavlja izjemno gibčnost, največji navor 362 Nm  pa prepričljivo vlečno moč.

Električno energijo oskrbuje z vodno hlajenim litij-ionskim akumulatorjem uporabne zmogljivosti 90 kWh. Na izbiro je tudi opcijsko zračno vzmetenje AIRMATIC s samodejnim uravnavanjem višine. Samodejno dvigne odmik od tal, če je potrebno in zniža odmik pri višjih hitrostih ter s tem zmanjša zračni  upor, kar pozitivno vpliva na porabo električne energije in s tem na končni  domet. EQV je standardno na voljo z izbiro polnjenja z izmeničnim tokom (AC) doma ali na javnih polnilnih postajah do 11 kW ter z enosmernim tokom (DC) na hitrih polnilnih postajah z močjo do 110 kW. Funkcija hitrega polnjenja pomeni, da se lahko na primer vozniki taksijev ali avtobusov pogosto polnijo med vožnjo ali med pripravo vozila, ne da bi pri tem izgubljali čas.

Prav tako je mogoče določiti stanje napolnjenosti, pri katerem vozilo priporoča naslednjo zaustavitev polnjenja, ali domet, ki ga želite imeti ob prihodu na cilj. Funkcija Mercedes me Charge omogoča dostop do javnih polnilnih postaj več kot 300 operaterjev, vključno s točkami za hitro polnjenje IONITY. Preden se zaračunavanje začne, se registrirani kupci identificirajo prek MBUX-a, aplikacije Mercedes me ali s kartico Mercedes me Charge – vse ostalo, vključno s plačilom, se obdela samodejno. EQV izdelujejo v Vitoriji (Španija) na isti liniji kot razred V z običajnim pogonom, ker se tako lažje prilagajajo odzivu kupcev po posameznih modelih z električnim ali klasičnim pogonom.