Bliža se avtomobilski salon v New Yorku, kjer bo Mercedes-Benz oblikovno osvežena modela kupe in kabriolet razreda C. Osvežitev obeh različic prihaja po nedavni prenovi limuzine in karavana v začetku marca letos v Ženevi. Kupe in kabriolet, ki ju izdelujejo v Bremnu, prihajata z novim, agresivnejšim, športnim dizajnom, še posebno sprednjega dela in zadka, z novim dizajnom lahkih platišč in barvnih odtenkov karoserije.

 

Notranjost je osvežena z novim 10-palčnim zaslonom in prav tako novim večfunkcijskim volanom s funkcijami touch-control. Na izbiro bo 64 barvnih osvetlitev notranjosti, udobnejši in bogatejši med drugim tudi z zmogljivim 225-watnim audio sistemom z 9 zvočniki. V serijski opremi so žarometi LED High Performance, dodatno bodo na voljo tudi žarometi Multibeam LED s funkcijo Ultra range Highbeam. Za dinamiko v vožnji je zadolžen neposreden športni volan in serijsko novo vzmetenje Dynamic body control s sistemom Air body control za doplačilo.

V ponudbi motorjev bo nekaj novih, štirivaljnih, med njimi tudi nekateri s sistemom 48 voltov(EQ Boost). V bencinski ponudbi bo novost 1,5-litrski motor 184 KM različic C 200 in C 200 4Matic ter različica z električnim zagonom alternatorja, kar naj bi znižalo porabo in izpuste CO2. Z rekuperacijo kinetične energije in s tem ponovnim polnjenjem baterije prispeva tudi 14 KM več v fazi pospeševanja. Kasneje je napovedan tudi 2,0-litrski motor.