Počitnice v bližnjem okolju in odkrivanje lokalnega podeželja je v Evropi še naprej visoko na seznamu prioritet mnogih, tudi v prihajajočem poletju 2021. Želja po sprostitvi v naravi vzbuja tudi naklonjenost kampiranju. Ti počitniški trendi so koristni za ekološko ravnovesje, zlasti če jih kombiniramo s trajnostno mobilnostjo.

MINI ima na voljo dva modela z elektrificiranim pogonom in ujemajočo se dodatno opremo. Cooper SE Countryman ALL4 s priključnim hibridnim sistemom in popolnoma električno gnani Cooper SE, opremljen v vsakem primeru s sistemom nosilnih sistemov iz ponudbe MINI Original Accessories in strešnim šotorom, v najbolj zeleni floti avtodomov na svetu.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 je s hibridno specifičnim pogonom na vsa kolesa in sistemsko močjo 162 kW / 220 KM idealno opremljen za izlete na podeželje. S paketom ALL4 Trim ali Classic Plus dopolnjuje opremo med drugim strešna ograja. Strešni šotor lahko enostavno pritrdite na strešne tirnice z ustreznim nosilcem za ograje.

 

MINI Cooper SE je mogoče opremiti na enak način, kot edinega na svojem konkurenčnem področju, ki je lahko opremljen tudi s strešnimi nosilci. Ustrezen sistem nosilcev je na voljo v ponudbi originalnih dodatkov MINI.. MINI Cooper SE s strešnim šotorom ne omejuje opazno temperamenta modela Cooper SE s 135 kW / 184 KM, ki lahko z mesta do 100 km / h odzove v 7,3 sekunde. MINI Cooper SE Countryman ALL4 kot robustno vsestransko vozilo obvlada tudi svojo turistično vlogo z različnimi odtenki.

Na taborjenju elektrificirana modela razkrivata svoje lastnosti vsak na svoj način. Glede na testni cikel WLTP ima MINI Cooper SE doseg od 203 do 234 kilometrov, hibridni Cooper SE Countryman ALL4 do 59 kilometrov. Vendar pa lahko z inteligentno nadzorovano interakcijo motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja dopolni zaloge energije svoje visokonapetostne baterije že na cesti.