Novi Mitsubishi Eclipse Cross PHEV je odslej slovenskim kupcem na voljo le v priključno hibridni obliki in v povezavi s štirikolesnim pogonom. Z dolžino 4,54 m, širino 1,80 m in višino 1,68 m ter medosno razdaljo 2,67 m, se predstavlja s popolnoma prenovljenim prednjim delom, novo črno masko motorja, ozkimi dnevnimi lučmi zdaj nameščenimi zgoraj in prav tako novimi dvojnimi okroglimi žarometi na vsaki strani spodaj, od maske motorja ločenimi s kromirano letvico. Popolnoma prenovljen je tudi zadek, z normalnejšim in hkrati elegantnejšim zadnjim steklom, ki se ne deli več na dva dela.

Mitsubishi Eclipse Cross je na voljo v osmih zunanjih barvnih odtenkih, vključno z novim White Diamond. Osvežena notranjost ponuja tudi v osnovnih različicah dokaj popolno opremo. Vključuje med ostalim nov multimedijski sistem z 8-palčnim zaslonom, ki je zdaj nameščen bližje vozniku, z novimi funkcijami in združljiv z Apple CarPlay in Android Auto.

 

Mitsubishi Eclipse Cross je na voljo s hibridnim motorjem in polnilnimi baterijami, ki uporabljata dva elektromotorja (enega spredaj in enega zadaj), povezana z 2,4-litrskim termično enoto 2,4 MIVEC. 13,8 kW baterija omogoča električni doseg do 55 km in hitrost do 135 km/h, ko gre za mestne premike. Izbirati je moč med tremi načini vožnje: EV za vožnjo z nižjo do srednjo hitrostjo v mestnem območju. Serijski hibridni način – pri pospeševanju ali vožnji navkreber se bencinski motor uporablja za proizvodnjo energije, ko vozilo deluje na elektromotorni pogon. Vzporedni hibridni način – pri visoki hitrosti, kot je prehitevanje vozil na avtocesti, nudi bencinskemu motorju dodatno pomoč elektromotor.

Polnjenje baterij je lahko običajno (8A) 7 ur, (10A) 6 ur oziroma s hitrim polnjenjem (16) 4 ure in 25 minut za 80% napolnjenost. EV uporablja samo elektromotorje; Hybrid uporablja bencinski motor kot agregat za električne motorje; Vzporedni hibrid z bencinskim motorjem zagotavlja energijo za boljši oprijem, pri tem mu pomagajo električni motorji. Pogon na vsa kolesa sistema Mitsubishi S-AWC ne vključuje prenosne gredi, saj zadnja kolesa poganja elektromotor. ECLIPSE CROSS je opremljen z varnostnimi funkcijami, ki zaznajo tveganje nesreče in sproti obveščajo voznika in so mu v podporo pri varni vožnji ter so mu v pomoč pri preprečevanju, izogibanju ali ublažitvi škode v nesreči. Serijski paketi opreme so: Intense, Intense+, Instyle, Instyle+ in Diamond.