Opel je pred šestimi meseci začel sprejemati naročila za novi model Mokka X in do konca leta je v Evropi za tretji najpomembnejši model v ponudbi odločilo že 100.000 kupcev. Konec maja 2016 je bila Mokka X že na voljo na nekaterih evropskih trgih. Do septembra so postopoma začeli sprejemati naročila zanjo vsi evropski pooblaščeni trgovci.

 

opel-mokka-x

 

Tako je v Nemčiji Mokka X novembra dosegla prvo mesto po številu registracij v izjemno konkurenčnem segmentu športnih terencev. Več kot polovica naročil vseh modelov Mokke X je bila z najvišjo stopnjo opreme Innovation. Mokka X je uspela prepričati tudi nove skupine kupcev.

 

 

Najpomembnejši argumenti nove generacije model Mokka X so : osvežen videz, zmogljiv pogon, nove tehnologije s pestro ponudbo tudi na področju povezljivosti. Trpežna zunanjost sicer kaže ambicije po terenskih pustolovščinah toda notranjost ostaja elegantna in udobna. Novost so žarometi s svetili LED za vse funkcije luči, ultra-sodobna naprej usmerjena kamera Opel Eye, izjemni sistemi za informacije in razvedrilo s projekcijo funkcij pametnega telefona ter osebni pomočnik za povezave in storitve Opel OnStar.

 

 

Letos bo Opel v tem pomembnem rastočem segmentu prevzel še pomembnejšo vlogo, saj bo na trg poslali še dva nova mestna terenca – Crossland X in Grandland X, ki sta del Oplove ofenzive modelov, saj nameravajo do leta 2020 poslati na trg skupno 29 novih modelov.