WheelSwap (Zamenjajmo kolesa), nagrajena aplikacija, ki je del Fordove kampanje Share The Road (Souporaba cest), omogoča izkušnjo z navidezno resničnostjo s katero si lahko uporabniki ogledajo svet v navideznem prostoru iz kolesarjevega ali voznikovega zornega kota. Cilj je preprost: spodbuditi voznike in kolesarje, da z majhnimi spremembami v načinu vožnje oziroma kolesarjenja zagotovijo več varnosti za vse udeležence v prometu.

Posebnega preizkusa se je udeležilo več kot 35 voznikov podjetja za dostavo Hermes, ki je sodelovalo na usposabljanju v enem od skladišč podjetja v Londonu. Podjetje Hermes letno dostavi 390 milijonov pošiljk in v svojem omrežju zaposluje več tisoč voznikov. Dogodek je ponudil odlično priložnost, da so si lahko vozniki ogledali cesto in promet iz nasprotnega zornega kota. Kar 88 odstotkov se jih je strinjalo, da jih je izkušnja spodbudila k spremembi načina vožnje, z več čuta za kolesarje.

Aplikacija Share The Road – cesto si delimo različni uporabniki – je nastala predvsem zato, ker je na naših cestah več ljudi kot kadarkoli doslej, prav tako je vse več kolesarjev. Zato je zelo pomembno spodbujati razumevanje in spoštovanje med vsemi udeleženci v prometu, ne glede na to, ali potujejo na štirih ali na dveh kolesih. Share The Road(Souporaba cest) je kampanja Ford of Europe, s katero želi izboljšati varnost na cestah za vse uporabnike.