Nissan Leaf se je v tem predbožičnem času spremenil v božično drevo na kolesih, ki ga na osnovi mobilne elektrarne v celoti napaja regenerativna energija. Napaja se preko sistema za regeneracijo zavorne energije prek stopalke e-Pedal in načina upravljanja B. Zaviranje in upočasnjevanje omogoča podaljšanje dosega vozila med vožnjo po vsakodnevnih poteh. Tako pridobljena energija na razdalji 18.000 km, predstavlja 20 % celoletne domače porabe električne energije povprečnega gospodinjstva v Evropi.

Stopalka e-Pedal v Nissan LEAFU omogoča speljevanje, pospeševanje, upočasnjevanje in zaustavitev zgolj z uporabo stopalke za pospeševanje. S stopalko e-Pedal lahko avtomobil zbira energijo tudi med regenerativnim zaviranjem. Pri tem se energija, ki nastaja pri zaviranju ali upočasnjevanju med vožnjo z avtomobilom, obnavlja in vrača v baterijo, kar omogoča njeno polnjenje. Poleg tega način upravljanja B zagotavlja vozno funkcijo, ki regenerira energijo med zaviranjem, ko voznik uporablja klasični zavorni pedal na običajen način.

Nissan zaključuje z ugotovitvijo, da bi vozniki električnega Leafa lahko proizvedli dovolj električne energije za napajanje: 266 božičnih drevesc s 700 žarnicami za celo uro veselja; 297 pečic za eno uro, da bi si lahko skuhali božično večerjo; 744 televizijskih sprejemnikov za pet ur, da bi lahko gledali svoje najljubše božične filme ali 10.783 domov s 1000 LED-svetilkami za pet ur./BL/